Meny Meny
Hallonsorbet med mjölksmulor och karamellskum
Hallonsorbet med mjölksmulor och karamellskum

Så här gör du:

Hallonsorbet

Mixa hallonpuré och Herba Textur. Tillsätt sedan limejuice och sockerlag. Mixa slät och kör sedan i glassmaskin.

Mixa hallonpuré och Herba Textur. Tillsätt sedan limejuice och sockerlag. Mixa slät och kör sedan i glassmaskin.

Mjölksmulor

Smält smöret. Vispa ner mjölkpulver. Värm sedan under omrörning tills det är brynt. Vispa ner saltet och sila av. Ha sedan ut smulorna på papper och låt torka och svalna.

Karamellskum

Lägg gelatinblad i blöt. Värm upp 150 gram grädde och 150 gram mjölk. Smält sockret och slå över gräddmjölken när sockret har fått fin färg. Tillsätt sedan smöret och gelatinet. Tillsätt sedan den kalla grädden. Vid ca 50 grader häll upp i sifon och ladda med en patron. Använd på en gång.

Till uppläggning:
Hallonpulver
Karamelliserade kakaonibs

Hallonsorbet med mjölksmulor och karamellskum

Jesper (@bakinginsweden) bjuder här på en frisk hallondessert. 

Spara som favorit

Ingredienser

Hallonsorbet

  • 550 g hallonpuré ikonKöp
  • 200 g sockerlag 50/50
  • 180 g Herba Textur ikonKöp
  • 70 g limejuice

Mjölksmulor

  • 150 g smör, osaltat
  • 30 g mjölkpulver
  • 1 g salt

Karamellskum

  • 150 g mjölk
  • 150 g grädde
  • 150 g socker
  • 150 g socker
  • 1/2 st gelatinblad ikonKöp
  • 350 g grädde
  • 25 g brynt smör
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Hallonsorbet

Mixa hallonpuré och Herba Textur. Tillsätt sedan limejuice och sockerlag. Mixa slät och kör sedan i glassmaskin.

Mixa hallonpuré och Herba Textur. Tillsätt sedan limejuice och sockerlag. Mixa slät och kör sedan i glassmaskin.

Mjölksmulor

Smält smöret. Vispa ner mjölkpulver. Värm sedan under omrörning tills det är brynt. Vispa ner saltet och sila av. Ha sedan ut smulorna på papper och låt torka och svalna.

Karamellskum

Lägg gelatinblad i blöt. Värm upp 150 gram grädde och 150 gram mjölk. Smält sockret och slå över gräddmjölken när sockret har fått fin färg. Tillsätt sedan smöret och gelatinet. Tillsätt sedan den kalla grädden. Vid ca 50 grader häll upp i sifon och ladda med en patron. Använd på en gång.

Till uppläggning:
Hallonpulver
Karamelliserade kakaonibs

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat