Meny Meny
Limetryffel
Limetryffel

Så här gör du:

Lägg chokladen i en skål.

Värm upp grädde, limepuré och trimolin till 85 °C.

Häll massan över chokladen och mixa med mixerstav.

Tillsätt det rumsvarma smöret.

Fyll de vita tryffelkulorna och låt stå över natten.

Tillslut tryfflarna.

Täck dem med ett tunt lager vit, tempererad choklad och rulla dem i grönfärgat strösocker.

Limetryffel

Annelie Kejroth är en av Sveriges främsta chokladmakare och driver Annelie K Choklad och Praliner i Uppsala sedan mer än 25 år tillbaka. Sedan starten är hon en trogen Åsö-kund och använder såväl Felchlin som vår egen Åsö-Choklad i praliner och bakverk. Annelie K har omkring 30 praliner i sitt sortiment och här delar hon med sig av receptet på en av dem. 

Ikon 252 st
Ikon Annelie K

Spara som favorit

Ingredienser

  • 450 g grädde
  • 500 g limepuré (10 % socker)
  • 110 g trimolin, invertsocker ikonKöp
  • 700 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad ikonKöp
  • 100 g smör, rumstempererat
  • tryffelkulor, vit choklad, 2,9 g ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Lägg chokladen i en skål.

Värm upp grädde, limepuré och trimolin till 85 °C.

Häll massan över chokladen och mixa med mixerstav.

Tillsätt det rumsvarma smöret.

Fyll de vita tryffelkulorna och låt stå över natten.

Tillslut tryfflarna.

Täck dem med ett tunt lager vit, tempererad choklad och rulla dem i grönfärgat strösocker.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat