Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Limetryffel

Limetryffel

Skriv ut

Annelie Kejroth är en av Sveriges främsta chokladmakare och driver Annelie K Choklad och Praliner i Uppsala sedan mer än 25 år tillbaka. Sedan starten är hon en trogen Åsö-kund och använder såväl Felchlin som vår egen Åsö-Choklad i praliner och bakverk. Annelie K har omkring 30 praliner i sitt sortiment och här delar hon med sig av receptet på en av dem. 

Portioner: 252 st

Ingredienser

  • 450 g grädde
  • 500 g limepuré (10 % socker)
  • 110 g trimolin, invertsocker, art.nr 49582
  • 700 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, art.nr 49316-2
  • 100 g smör, rumstempererat
  • tryffelkulor, vit choklad, 2,9 g, art.nr 050002

Anvisningar

  1. Lägg chokladen i en skål.
  2. Värm upp grädde, limepuré och trimolin till 85 °C.
  3. Häll massan över chokladen och mixa med mixerstav.
  4. Tillsätt det rumsvarma smöret.
  5. Fyll de vita tryffelkulorna och låt stå över natten.
  6. Tillslut tryfflarna.
  7. Täck dem med ett tunt lager vit, tempererad choklad och rulla dem i grönfärgat strösocker.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag