Meny Meny
Färskostmousse med rabarberconsommé
Färskostmousse med rabarberconsommé

Så här gör du:

Färskostmousse

Blanda rumstempererad färskost med citron, skal och juice, ställ åt sidan.

Lättvispa grädden och lägg gelatinbladen i blöt.

Koka upp socker och vatten till 116 grader.

Vispa äggulan fluffig.

Ha i gelatinbladen i sockerkoket och slå det sedan över äggulan och vispa svalt.

Vänd ner färskosten med citron i äggen vänd sist i den lättvispade grädden. Gjut i valfri form. Jag har använt Pavoni La vie en rose, artnr 25261.

Spraya sedan med valfri färg. Jag har använt Pavoni Dolce Velluto vit, artnr 253390. Värm bara upp flaskan försiktigt till 35 grader, skaka så färgen blandar sig och spraya sedan bakelsen. Servera med rabarberconsommé, färsk citronverbena, ätbara blommor och valfri sirap (på bilden en syrensirap).

Rabarberconsommé

Hacka ner rabarber och jordgubbar i jämnstora bitar. Koka upp socker och vatten. Slå i rabarber, jordgubbar, citronverbena och vaniljstång. Låt sjuda i 10 minuter, stäng av och låt stå i 10 minuter. Sila - klart! Vill man ha mer syra kan man balansera upp med citronjuice.

Färskostmousse med rabarberconsommé

Jesper (@bakinginsweden) bjuder här på en läcker dessert. 

Ikon 12 st, Pavoni silikonform Pavoflex La vie en rose
Ikon Jesper Zällh

Spara som favorit

Ingredienser

Färskostmousse

  • 250 g färskost
  • 1 st citron, zest+juice
  • 315 g vispgrädde
  • 85 g strösocker
  • 30 g vatten
  • 8 g gelatinblad ikonKöp
  • 50 g äggula

Rabarberconsommé

  • 100 g rabarber
  • 3 st jordgubbar
  • 250 g socker
  • 125 g vatten
  • 15-20 blad citronverbena
  • 1/4 st vaniljstång ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Färskostmousse

Blanda rumstempererad färskost med citron, skal och juice, ställ åt sidan.

Lättvispa grädden och lägg gelatinbladen i blöt.

Koka upp socker och vatten till 116 grader.

Vispa äggulan fluffig.

Ha i gelatinbladen i sockerkoket och slå det sedan över äggulan och vispa svalt.

Vänd ner färskosten med citron i äggen vänd sist i den lättvispade grädden. Gjut i valfri form. Jag har använt Pavoni La vie en rose, artnr 25261.

Spraya sedan med valfri färg. Jag har använt Pavoni Dolce Velluto vit, artnr 253390. Värm bara upp flaskan försiktigt till 35 grader, skaka så färgen blandar sig och spraya sedan bakelsen. Servera med rabarberconsommé, färsk citronverbena, ätbara blommor och valfri sirap (på bilden en syrensirap).

Rabarberconsommé

Hacka ner rabarber och jordgubbar i jämnstora bitar. Koka upp socker och vatten. Slå i rabarber, jordgubbar, citronverbena och vaniljstång. Låt sjuda i 10 minuter, stäng av och låt stå i 10 minuter. Sila - klart! Vill man ha mer syra kan man balansera upp med citronjuice.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat