Färskostmousse
Blanda rumstempererad färskost med citron, skal och juice, ställ åt sidan.
Lättvispa grädden och lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp socker och vatten till 116 grader.
Vispa äggulan fluffig.
Ha i gelatinbladen i sockerkoket och slå det sedan över äggulan och vispa svalt.
Vänd ner färskosten med citron i äggen vänd sist i den lättvispade grädden. Gjut i valfri form. Jag har använt Pavoni La vie en rose, artnr 25261.
Spraya sedan med valfri färg. Jag har använt Pavoni Dolce Velluto vit, artnr 253390. Värm bara upp flaskan försiktigt till 35 grader, skaka så färgen blandar sig och spraya sedan bakelsen. Servera med rabarberconsommé, färsk citronverbena, ätbara blommor och valfri sirap (på bilden en syrensirap).
Rabarberconsommé
Hacka ner rabarber och jordgubbar i jämnstora bitar. Koka upp socker och vatten. Slå i rabarber, jordgubbar, citronverbena och vaniljstång. Låt sjuda i 10 minuter, stäng av och låt stå i 10 minuter. Sila - klart! Vill man ha mer syra kan man balansera upp med citronjuice.