Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Felchlin-praliner med citrus

Felchlin-praliner med citrus

Skriv ut

Daniel Roos är en mycket starkt lysande stjärna på den svenska konditorhimlen. Daniel har ett förflutet som chefskonditor på bl.a. Operakällaren och restaurang Jonas i Stockholm, samt varit ansvarig konditor i det svenska Kocklandslaget. Som kuriosa kan även nämnas att Daniel gjorde desserten till Kronprinsessans bröllop och har figurerat i många stora sammanhang över hela Europa.

Portioner:

Ingredienser

Chokladskal

  • 500 g Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, art.nr 49367-2
  • Pavoni, cacaofärg, orange, art.nr 25366
  • Pavoni, cacaofärg, citrongul, art.nr 25364

Citrusganache

  • 300 g grädde
  • 0,5 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 12 g honung
  • 0,5 st citronzest (skal från en halv citron)
  • 0,5 st apelsinzest (skal från en halv apelsin)
  • 0,5 st limezest (skal från en halv lime)
  • 325 g Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, art.nr 49367-2

Anvisningar

Chokladskal

  1. Börja med att måla cacaofärgen från Pavoni i pralinformarna från Felchlin. Temperera sedan Felchlin Edelweiss vit choklad och gjut formarna.

Citrusganache

  1. Koka grädden med honungen, vaniljen och citrusskalen. Plasta in kastrullen och låt det ligga och dra ca 20 min. Hacka chokladen och koka upp grädden igen. Sila grädden över chokladen och mixa ganachen slät. Låt ganachen svalna en stund och fyll den sedan i chokladskalen. När ganachen stelnat i formarna så gjuter man ett tunt lager och lockar pralinen.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag