Meny Meny
Felchlin-praliner med citrus
Felchlin-praliner med citrus

Så här gör du:

Chokladskal

Börja med att måla cacaofärgen från Pavoni i pralinformarna från Felchlin. Temperera sedan Felchlin Edelweiss vit choklad och gjut formarna.

Citrusganache

Koka grädden med honungen, vaniljen och citrusskalen. Plasta in kastrullen och låt det ligga och dra ca 20 min. Hacka chokladen och koka upp grädden igen. Sila grädden över chokladen och mixa ganachen slät. Låt ganachen svalna en stund och fyll den sedan i chokladskalen. När ganachen stelnat i formarna så gjuter man ett tunt lager och lockar pralinen.

Felchlin-praliner med citrus

Daniel Roos är en mycket starkt lysande stjärna på den svenska konditorhimlen. Daniel har ett förflutet som chefskonditor på bl.a. Operakällaren och restaurang Jonas i Stockholm, samt varit ansvarig konditor i det svenska Kocklandslaget. Som kuriosa kan även nämnas att Daniel gjorde desserten till Kronprinsessans bröllop och har figurerat i många stora sammanhang över hela Europa.

Spara som favorit

Ingredienser

Chokladskal

  • 500 g Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad ikonKöp
  • Pavoni, cacaofärg, orange ikonKöp
  • Pavoni, cacaofärg, citrongul ikonKöp

Citrusganache

  • 300 g grädde
  • 0,5 st vaniljstång ikonKöp
  • 12 g honung
  • 0,5 st citronzest (skal från en halv citron)
  • 0,5 st apelsinzest (skal från en halv apelsin)
  • 0,5 st limezest (skal från en halv lime)
  • 325 g Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chokladskal

Börja med att måla cacaofärgen från Pavoni i pralinformarna från Felchlin. Temperera sedan Felchlin Edelweiss vit choklad och gjut formarna.

Citrusganache

Koka grädden med honungen, vaniljen och citrusskalen. Plasta in kastrullen och låt det ligga och dra ca 20 min. Hacka chokladen och koka upp grädden igen. Sila grädden över chokladen och mixa ganachen slät. Låt ganachen svalna en stund och fyll den sedan i chokladskalen. När ganachen stelnat i formarna så gjuter man ett tunt lager och lockar pralinen.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat