Meny Meny
Passionsfruktsmousse på limebotten
Passionsfruktsmousse på limebotten

Så här gör du:

Limebotten

Blanda rumstempererat smör med socker, salt och zest med vinge. Ha i lite äggula i taget och häll väldigt försiktigt i limejuicen och mjölet. Avsluta med att vända ner den uppvispade äggvitan försiktigt. Baka kakan i ram eller på en silpav-matta i 170 grader ca 20-25 min.

Passionsfruktspannacotta

Börja med att blötlägga gelatinet. Koka passionsfruktspurén med grädden och sockret, ha sedan i gelatinet. Kyl ner pannacottan och gjut den i en form eller ett bläck.

Passionsfruktsmousse

Värm ägg och socker i en kastrull under konstant vispning. Tillsätt passionsfruktspuré och koka tills det börjar tjockna. Tillsätt gelatinet och mixa i smöret. Låt smeten svalna och vänd sedan i den lättvispade grädden.

Fyll upp moussen i en Pavoni Pavoflex-form och tryck försiktigt ner en bit av passionsfruktspannacottan i mitten av formen. Frys sedan moussen. När moussen är hård så ploppar man ut den ur formen och ställer på limebotten.

Dekorera

Spraya moussen gul med Pavonis kakaofärg och dekorera med hallon.

Passionsfruktsmousse på limebotten

Daniel Roos är en mycket starkt lysande stjärna på den svenska konditorhimlen. Daniel har ett förflutet som chefskonditor på bl.a. Operakällaren och restaurang Jonas i Stockholm, samt varit ansvarig konditor i det svenska Kocklandslaget. Som kuriosa kan även nämnas att Daniel gjorde desserten till Kronprinsessans bröllop och har figurerat i många stora sammanhang över hela Europa.

Spara som favorit

Ingredienser

Limebotten

  • 150 g smör, osaltat (rumstempererat)
  • 275 g socker
  • 1 g salt
  • 0,5 st limezest (skal från en halv lime)
  • 0,5 st apelsinzest (skal från en halv apelsin)
  • 150 g äggula
  • 125 g mjöl
  • 75 g limejuice
  • 300 g äggvita, lättvispad
  • 100 g socker

Passionsfruktspannacotta

  • 125 g passionsfruktspuré ikonKöp
  • 125 g grädde
  • 30 g socker
  • 0,5 st vaniljstång ikonKöp
  • 1 st gelatinblad ikonKöp

Passionsfruktsmousse

  • 4 st ägg
  • 340 g socker
  • 120 g passionsfruktspuré ikonKöp
  • 3 st gelatinblad ikonKöp
  • 170 g smör, osaltat
  • 180 g grädde

Dekorera

  • Pavoni, Dolce Velluto, gul sprayfärg ikonKöp
  • hallon
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Limebotten

Blanda rumstempererat smör med socker, salt och zest med vinge. Ha i lite äggula i taget och häll väldigt försiktigt i limejuicen och mjölet. Avsluta med att vända ner den uppvispade äggvitan försiktigt. Baka kakan i ram eller på en silpav-matta i 170 grader ca 20-25 min.

Passionsfruktspannacotta

Börja med att blötlägga gelatinet. Koka passionsfruktspurén med grädden och sockret, ha sedan i gelatinet. Kyl ner pannacottan och gjut den i en form eller ett bläck.

Passionsfruktsmousse

Värm ägg och socker i en kastrull under konstant vispning. Tillsätt passionsfruktspuré och koka tills det börjar tjockna. Tillsätt gelatinet och mixa i smöret. Låt smeten svalna och vänd sedan i den lättvispade grädden.

Fyll upp moussen i en Pavoni Pavoflex-form och tryck försiktigt ner en bit av passionsfruktspannacottan i mitten av formen. Frys sedan moussen. När moussen är hård så ploppar man ut den ur formen och ställer på limebotten.

Dekorera

Spraya moussen gul med Pavonis kakaofärg och dekorera med hallon.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat