Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Passionsfruktsmousse på limebotten

Passionsfruktsmousse på limebotten

Skriv ut

Daniel Roos är en mycket starkt lysande stjärna på den svenska konditorhimlen. Daniel har ett förflutet som chefskonditor på bl.a. Operakällaren och restaurang Jonas i Stockholm, samt varit ansvarig konditor i det svenska Kocklandslaget. Som kuriosa kan även nämnas att Daniel gjorde desserten till Kronprinsessans bröllop och har figurerat i många stora sammanhang över hela Europa.

Portioner:

Ingredienser

Limebotten

  • 150 g smör, osaltat (rumstempererat)
  • 275 g socker
  • 1 g salt
  • 0,5 st limezest (skal från en halv lime)
  • 0,5 st apelsinzest (skal från en halv apelsin)
  • 150 g äggula
  • 125 g mjöl
  • 75 g limejuice
  • 300 g äggvita, lättvispad
  • 100 g socker

Passionsfruktspannacotta

  • 125 g passionsfruktspuré, art.nr 497455
  • 125 g grädde
  • 30 g socker
  • 0,5 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 1 st gelatinblad, art.nr 49275

Passionsfruktsmousse

  • 4 st ägg
  • 340 g socker
  • 120 g passionsfruktspuré, art.nr 497455
  • 3 st gelatinblad, art.nr 49275
  • 170 g smör, osaltat
  • 180 g grädde

Dekorera

  • Pavoni, Dolce Velluto, gul sprayfärg, art.nr 253350
  • hallon

Anvisningar

Limebotten

  1. Blanda rumstempererat smör med socker, salt och zest med vinge. Ha i lite äggula i taget och häll väldigt försiktigt i limejuicen och mjölet. Avsluta med att vända ner den uppvispade äggvitan försiktigt. Baka kakan i ram eller på en silpav-matta i 170 grader ca 20-25 min.

Passionsfruktspannacotta

  1. Börja med att blötlägga gelatinet. Koka passionsfruktspurén med grädden och sockret, ha sedan i gelatinet. Kyl ner pannacottan och gjut den i en form eller ett bläck.

Passionsfruktsmousse

  1. Värm ägg och socker i en kastrull under konstant vispning. Tillsätt passionsfruktspuré och koka tills det börjar tjockna. Tillsätt gelatinet och mixa i smöret. Låt smeten svalna och vänd sedan i den lättvispade grädden.
  2. Fyll upp moussen i en Pavoni Pavoflex-form och tryck försiktigt ner en bit av passionsfruktspannacottan i mitten av formen. Frys sedan moussen. När moussen är hård så ploppar man ut den ur formen och ställer på limebotten.

Dekorera

  1. Spraya moussen gul med Pavonis kakaofärg och dekorera med hallon.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag