Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Peters Saltlakritspralin

Peters Saltlakritspralin

Skriv ut

Peters konditori vid Skrea Strand i Falkenberg är en trogen Åsö-kund sedan mer än 20 år tillbaka.
Här handlar bofasta och turister bakelser, tårtor, praliner, stenugnsbakat bröd och lunchlådor alla dagar i veckan.

Peter Halldén tog över konditoriet 1996 – som 21-åring – och driver det tillsammans med familjen.
Här delar han med sig av receptet på konditoriets mycket populära praliner.

Portioner: Ca 64 praliner, 2 kupolformar art.nr 81421

Ingredienser

Skal och färgning

  • Felchlin, Sao Palme 60 % mörk choklad, art.nr 49359-2
  • Pavoni, cacaofärg, rosa, art.nr 258940
  • Pavoni, cacaofärg, äggul, art.nr 25365

Fyllning

  • 230 g socker
  • 114 g glykos, art.nr 49540
  • 11 g honung
  • 17 g Felchlin, kakaopulver, art.nr 49348
  • 42 g lakritspulver, art.nr 10005
  • 57 g smör
  • 200 g grädde
  • 3 g salt

Anvisningar

Skal och färgning

  1. Skvätt tempererat färgat kakaosmör i olika kulörer i formarna. Gjut skalen med mörk choklad, till exempel Felchlin Sao Palme 60 %.

Fyllning

  1. Koka socker och glykos till en gyllenbrun karamell och ställ åt sidan.
  2. Värm upp resterande ingredienser till kokpunkten, häll försiktigt ner blandningen i karamellen och koka ihop alltsammans cirka 2 minuter. Låt svalna.
  3. Strö lite flingsalt i de gjutna chokladskalen och spritsa i den avsvalnade fyllningen. Locka pralinerna och låt stå till nästa dag innan du slår dem ur formarna.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag