Meny Meny
Peters Saltlakritspralin
Peters Saltlakritspralin

Så här gör du:

Skal och färgning

Skvätt tempererat färgat kakaosmör i olika kulörer i formarna. Gjut skalen med mörk choklad, till exempel Felchlin Sao Palme 60 %.

Fyllning

Koka socker och glykos till en gyllenbrun karamell och ställ åt sidan.

Värm upp resterande ingredienser till kokpunkten, häll försiktigt ner blandningen i karamellen och koka ihop alltsammans cirka 2 minuter. Låt svalna.

Strö lite flingsalt i de gjutna chokladskalen och spritsa i den avsvalnade fyllningen. Locka pralinerna och låt stå till nästa dag innan du slår dem ur formarna.

Peters Saltlakritspralin

Peters konditori vid Skrea Strand i Falkenberg är en trogen Åsö-kund sedan mer än 20 år tillbaka.
Här handlar bofasta och turister bakelser, tårtor, praliner, stenugnsbakat bröd och lunchlådor alla dagar i veckan.

Peter Halldén tog över konditoriet 1996 – som 21-åring – och driver det tillsammans med familjen.
Här delar han med sig av receptet på konditoriets mycket populära praliner.

Ikon Ca 64 praliner, 2 kupolformar art.nr 81421
Ikon Peter Halldén

Spara som favorit

Ingredienser

Skal och färgning

  • Felchlin, Sao Palme 60 % mörk choklad ikonKöp
  • Pavoni, cacaofärg, rosa ikonKöp
  • Pavoni, cacaofärg, äggul ikonKöp

Fyllning

  • 230 g socker
  • 114 g glykos ikonKöp
  • 11 g honung
  • 17 g Felchlin, kakaopulver ikonKöp
  • 42 g lakritspulver ikonKöp
  • 57 g smör
  • 200 g grädde
  • 3 g salt
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Skal och färgning

Skvätt tempererat färgat kakaosmör i olika kulörer i formarna. Gjut skalen med mörk choklad, till exempel Felchlin Sao Palme 60 %.

Fyllning

Koka socker och glykos till en gyllenbrun karamell och ställ åt sidan.

Värm upp resterande ingredienser till kokpunkten, häll försiktigt ner blandningen i karamellen och koka ihop alltsammans cirka 2 minuter. Låt svalna.

Strö lite flingsalt i de gjutna chokladskalen och spritsa i den avsvalnade fyllningen. Locka pralinerna och låt stå till nästa dag innan du slår dem ur formarna.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat