Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Opus Lait, 38 %, mjölkchoklad, Rondo (6 kg)

Felchlin, Opus Lait, 38 %, mjölkchoklad, Rondo (6 kg)

Opus Lait 38 % - En unik mjölkchoklad där endast mjölk från betande kossor i UNESCO Biosphere Entlebuch används

Grand Cru couverture gjord från fin Criollo- och Trinitariokakao från Sambirano Madagscar i kombination med kakaosmör från Dominikanska republiken ligger till grund för denna förföriska mjölkchoklad med tydlig smak av färsk ängsmjölk.

Chokladen är helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar men är också lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag.

Artikelnr: 49393

Förpackning: 6 kg

I lager

1671 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Vackert inbjudande mjölkchokladbrun färg.

Färsk mjölk, kakao, honung, päron, karamell.

Unik ängsmjölkscouverture från UNESCO-biosfären, ädel kakao från Sambirano i Madagaskar och kakaosmör av absolut finaste kvalitet från Dominikanska republiken.

Smakupplevelsen börjar med en distinkt smak av färsk mjölk. När den milda och krämiga chokladen sedan börjar smälta i munnen frigörs de harmoniska smakerna av kakao och skogshonung och under den långvariga eftersmaken kommer en touch av mogna, söta päron tillsammans med läcker gräddig karamell.  

Den är mycket bra att använda till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, varm chokladdryck och glass.

  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru couverture som passar till det mesta.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 38 %
Kakaofett 34,4 %
Mjölkfett 7,4 %
Socker 44,8 %
Innehåller solroslecitin

Trinitario- och Criollobönor från Sambirano Madagscar samt kakaosmör från Dominikanska Republiken.

I nära samarbete med UNSECO Biosphere Entlebuch kunde Felchlin säkra den högkvalitativa ängsmjölken som uteslutande används för produktion av denna ädla couverture. Mjölk som kommer från betande nötkreatur är en av de tidigaste formerna av mjölkproduktion. Kor som levererar ängsmjölk njuter av frisk luft, klart porlande vatten och en mångfald på över 1000 sorter av smakfullt gräs och örter under hela sommaren. Ängsgräs med dess spridda vår- och sommarblommor skördas sedan och torkas för att man ska kunna mata korna under vintermånaderna. Den biologiska mångfalden framgår verkligen tydligt av mjölkens helt unika kvalitet och smak.

Nettokvantitet: 3x2 kg

Beteckning: Mjölkchokladöverdrag. Kakaohalt minst 38%.

Ingredienser: Socker; kakaosmör; MJÖLKPULVER; kakaobönor; emulgeringsmedel (solroslecitin).

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mandel och hasselnöt

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2484 kJ
Energi 593 kcal
Fett 41,9 g
Varav mättat fett 26,1 g
Kolhydrat 45,6 g
Varav sockerarter 44,8 g
Protein 7,5 g
Salt 0,2 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag