Maracaibo är en av Felchlins mest älskade couverturer. Den finns i många varianter – från mörkaste mörk med 100 procents kakaohalt till krämig mjölkchoklad. Råvaran kommer från regionen Sur del Lago i Venezuela.

När Felchlin presenterade sin 65-procentiga Grand Cru-choklad Maracaibo Clasificado höjde många schweizare på ögonbrynen. Felchlin hade ju redan en mörk choklad med 55 procents kakaohalt. Var någon verkligen intresserad av en mörkare choklad?

Det var 1999 och bara efter något år visade det sig att den mörka 65-procentaren vann respekt inom landets gränser och även väckte uppmärksamhet utomlands.

Maracaibo finns i flera olika kakaohalter och görs på kakao från Sur del Lago-området vid Maracaibosjön och staden Maracaibo i norra Venezuela. Här samarbetar Felchlin sedan många år tillbaka med familjen Franceschi, som räknas som något av nyckelpersoner inom den venezuelanska kakaoodlingen. Franceschis började odla kakao redan på 1800-talet och har full kontroll på alla led i produktionen – från odling till leverans. Det gör att kakaon kan levereras till Felchlin även när stabiliteten i Venezuela svajar.

Felchlin Maracaibo 65 % har en angemäm smak med toner av kakao, kaffe, russin och plommon. Den är mycket följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och blir perfekt blank när den används för gjutning eller överdrag. Den är sagolikt god i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar.

Sugen på att testa Maracaibo? Se nedan för samtliga varianter av chokladen i vårt sortiment.

Skapa din egen kakaohalt med Maracaibo!