Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Maracaibo Creole 49 %, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)

Felchlin, Maracaibo Creole 49 %, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)

Maracaibo Créole 49 % - En elegant smakupplevelse från kakaobönor i absolut världsklass

Grand Cru couverture gjord på ädel Criollo-kakao från regionen Sur Del Lago, Maracaibo i Venezuela lägger grunden för denna förföriska mjölkchoklad med en smakfull kakaohalt på hela 49 % och toner av karamell, vanilj och honung.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar.

Artikelnr: 49314-2

Förpackning: 2 kg

I lager

535 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Vackert mjölkchokladbrun färg från Criollobönor.

Maracaibo Créole imponerar med sin enastående krämighet i kombination med en delikat och gräddig karamellton följt av lätta klanger av Bourbonvanilj och en antydan av blommig honung. Som avslutning på chokladkalaset drar en lätt bris med nyanser av färska hallon förbi som sedan övergår i en lång, subtil, len och smältande upplevelse.

Denna ljusa couverture erbjuder med sin karaktär entusiaster för både mörk- och mjölkchoklad en äkta och euforisk smakupplevelse.

Den är mycket bra att använda till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, varm chokladdryck och glass.

  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru couverture som passar till det mesta.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 42 %
Kakaofett 35,9 %
Mjölkfett 7,0 %
Socker 39,6 %
Innehåller sojalecitin  

Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.

Huvudskörd: december - mars

Nettokvantitet: 2 kg

Beteckning: Mjölkchokladöverdrag Minst 49% kakao

Ingredienser: Socker, kakaomassa, kakaosmör, GRÄDDPULVER, SKUMMJÖLKSPULVER, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), vanilj.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mandel, hasselnöt

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2409 kJ
Energi 591 kcal
Fett 42,9 g
Varav mättat fett 26,6 g
Kolhydrat 42,1 g
Varav sockerarter 39,5 g
Protein 6,2 g
Salt 0,1 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag