– Vi har ett toppenläge här. Det är bra hela året men allra bäst sommartid, säger Peter Halldén.
Bröd och kondis står för drygt två tredjedelar av försäljningen och kallskänk för resten.
– Vi är stora på tårtor och bakelser, speciellt moussetårtor, säger han. Senaste året har vi också märkt en ökad efterfrågan på klassiker som Budapest- och Napoleonbakelser. Det är kul!
Peter Halldén tog över konditoriet 1996 – som 21-åring – och driver det tillsammans med sin fru Christin. Äldste sonen Dennis jobbar heltid som bagare och är på väg att gå in som delägare. De yngre syskonen Hampus och Tindra rycker in så snart de har tillfälle.
– Vi gör nästan allt från grunden och med smör, säger Peter Halldén. Undantaget är tarteletteskalen från schweiziska HUG som vi köper från Åsö. De är så smidiga att jobba med.
Alla mousser och praliner görs på choklad från Felchlin, framför allt Sao Palme.
– Felchlin har bäst smak och är den godaste på marknaden. Den är också väldigt lätt att jobba med, säger Peter Halldén, som använder Felchlin sedan tjugo år tillbaka.
Praliner finns i sortimentet från september till maj.
– Vi gjuter alla sorter och använder en och samma kupolform. Och ju färggladare praliner desto bättre säljer de, säger Peter Halldén. Saltlakritspralinen är för övrigt vår absoluta storsäljare.
Smaksättningarna är kreativa och han har bland annat haft en getostpralin i sortimentet.
– Jag fick idén efter att ha provat en glass med getost och rödbeta, säger han. Den kanske inte sålde så bra men vi blev omskrivna och fick bra med uppmärksamhet. Det är alltid kul när det blir en snackis.
Egengjutna chokladkakor med budskap är en nyhet:
– Konditorerna pikerar budskap som "Lycka till", "Puss på dig" och strösslar över hackade, frystorkade hallon. De går hem och vi har faktiskt fått flera beställningar.
Recept: Peters Passionsfrukts- och chokladtårta.
Recept: Peters Saltlakritspraliner.