Karamelltryffel med choklad
Väg upp Felchlin, Caramel Brulé (karamellkräm) i en kastrull.
Tillsätt mjölken och saltet.
Koka upp under omrörning med en slickepott.
Tillsätt den mörka och ljusa chokladen och blanda/mixa slätt.
Vill du ha en mjukare karamelltryffel tillsätter du mindre choklad och vill du ha den fastare så öka på mängden choklad.
Låt svalna av något innan du fyller i t.ex. Bakade skal, Trendy, söta, runda, d: 40 mm, h: 15 mm. art.nr 48111
Låt karamelltryffeln stelna i kyl innan du spritsar dit den syrliga färskostfyllningen med lakrits.
Syrlig färskostkräm med lakrits
Väg upp neutral färskost, Smetana, florsocker och lakritspulver i en gryta (till en vispmaskin).
Blanda samman/vispa upp massan med en vinge till en fast och hållbar konsistens.
Smaka av och tillsätt ev. lite mer lakrits.
Det är gott om det är mycket lakritssmak på den syrliga krämen då det passar mycket bra ihop med chokladkaramellen i botten.
Spritsa ovanpå chokladkaramellen och dekorera efter eget önskemål, kanske med:
Chokladdekoren "Tallbarr" art.nr 24468,
Felchlin, kakaonibs, karamelliserade art. nr 49308,
Grovriven Felchlin, Centenario Crudo 70%, mörk, block art.nr 49375