Meny Meny
Banankola-glass dessert eller pinne
Banankola-glass dessert eller pinne

Så här gör du:

Banansorbet

Sockerhalt är balanserad till cirka 29° Brix. Blanda alla torra ingredienser väl, tillsätt vatten, mixa, koka upp. Låt svalna, mixa med banan. Frys i glassmaskin och fyll i önskad form direkt. Stabilisator kan uteslutas. OBS! Som gelato klarar den väldigt kort tid i monter.

Caramel Brûlé

Alternativ 1
Värm den färdiga kolakrämen till 40 grader, doppa de snabbt de chockfrysta pinnarna. Chockfrys till –35 grader igen och doppa därefter i choklad.

Alternativ 2
Spritsa kolaknappar på silpat, frys, (gärna chockfrys). Tryck i några kolaknappar i varje pinne eller bakelse. Frys in och doppa sedan i choklad.

Chokladöverdrag

Smält och blanda, doppa de frysta pinnarna i överdragschokladen. Dekorera.

Banankola-glass dessert eller pinne

Ikon Cirka 35 stycken
Ikon Hans Berg

Spara som favorit

Ingredienser

Botten (till dessertversionen)

  • Mördeg

Banansorbet

  • 1000 g bananpuré, Bonne ikonKöp
  • 548 g socker
  • 104 g torr glukos
  • 70 g dextros
  • 15 g (ev) Neutro E-s senza (cikoriafiber)
  • 1220 g vatten
  • 50 g ekologisk citronjuice
  • 1 g vanilj (märg från stång)
  • 50 g Basic Textur ikonKöp

Caramel Brûlé

  • Felchlin Caramel Brûlé fleur de sel ikonKöp

Chokladöverdrag

  • 500 g Felchlin Caramelito 36% ikonKöp
  • 25 g kakaosmör från Felchlin ikonKöp
  • 40 g neutral matolja
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Banansorbet

Sockerhalt är balanserad till cirka 29° Brix. Blanda alla torra ingredienser väl, tillsätt vatten, mixa, koka upp. Låt svalna, mixa med banan. Frys i glassmaskin och fyll i önskad form direkt. Stabilisator kan uteslutas. OBS! Som gelato klarar den väldigt kort tid i monter.

Caramel Brûlé

Alternativ 1
Värm den färdiga kolakrämen till 40 grader, doppa de snabbt de chockfrysta pinnarna. Chockfrys till –35 grader igen och doppa därefter i choklad.

Alternativ 2
Spritsa kolaknappar på silpat, frys, (gärna chockfrys). Tryck i några kolaknappar i varje pinne eller bakelse. Frys in och doppa sedan i choklad.

Chokladöverdrag

Smält och blanda, doppa de frysta pinnarna i överdragschokladen. Dekorera.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat