Recept Vaniljkräm och vaniljsås
Se till att margarinet är rumstempererat.
Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel och margarinet i en kastrull.
Mixa ingredienserna så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.
Koka upp under ständig omrörning, gärna med en värmetålig slickepott art.nr 26737
Tag av från spisen och tillsätt det rumstempererade mejerifria margarinet, mixa slät med en stavmixer.
Kyl ner till ca 30°C och tillsätt sedan…
Instant Vegan Gel, ca. 25 gram om du vill göra en vaniljsås och 50-55 gram om du vill göra en vaniljkräm, Mixa allt väl med en stavmixer. Sätt på kyl. OBS, krämen kan svälla lite extra när den stått på kyl, så tillsätt inte mer Instant Vegan Gel från början än vad receptet anger.
Denna vaniljkräm är bakfast och går också bra att frysa.
Gräddkräm
Mixa samman Instant Vegan Gel med ovispad sojagrädde
Vispa upp (den nu mixade) sojagrädden i vispmaskin till bra konsistens.
Blanda samman den uppvispade sojagrädden med den avsvalnade vaniljkrämen.
Klar att använda till tårtor, bakverk mm
Det går åt mycket vanilj
Det går åt mycket äkta vanilj eller vaniljsocker för att få fram en bra och underbar vaniljsmak i veganska produkter, även i denna kräm. Vi kan även varmt rekommendera äkta vaniljextrakt och vaniljkärnor från Gunnar Dahlblad – Pure Nutrition. Vi förmedlar gärna den kontakten åt dig om så önskas.