Meny Meny
Vaniljkräm & Vaniljsås - Vegansk
Vaniljkräm & Vaniljsås - Vegansk

Så här gör du:

Recept Vaniljkräm och vaniljsås

Se till att margarinet är rumstempererat.

Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel och margarinet i en kastrull.

Mixa ingredienserna så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.

Koka upp under ständig omrörning, gärna med en värmetålig slickepott art.nr 26737

Tag av från spisen och tillsätt det rumstempererade mejerifria margarinet, mixa slät med en stavmixer.

Kyl ner till ca 30°C och tillsätt sedan…

Instant Vegan Gel, ca. 25 gram om du vill göra en vaniljsås och 50-55 gram om du vill göra en vaniljkräm, Mixa allt väl med en stavmixer. Sätt på kyl. OBS, krämen kan svälla lite extra när den stått på kyl, så tillsätt inte mer Instant Vegan Gel från början än vad receptet anger.

Denna vaniljkräm är bakfast och går också bra att frysa.

Gräddkräm

Mixa samman Instant Vegan Gel med ovispad sojagrädde

Vispa upp (den nu mixade) sojagrädden i vispmaskin till bra konsistens.

Blanda samman den uppvispade sojagrädden med den avsvalnade vaniljkrämen.

Klar att använda till tårtor, bakverk mm

Det går åt mycket vanilj

Det går åt mycket äkta vanilj eller vaniljsocker för att få fram en bra och underbar vaniljsmak i veganska produkter, även i denna kräm. Vi kan även varmt rekommendera äkta vaniljextrakt och vaniljkärnor från Gunnar Dahlblad – Pure Nutrition. Vi förmedlar gärna den kontakten åt dig om så önskas.

Vaniljkräm & Vaniljsås - Vegansk

IkonCa. 1250 gram

Spara som favorit

Ingredienser

Recept Vaniljkräm och vaniljsås

  • 600 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 240 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 50 g BASIC Textur ikonKöp
  • 150 g Strösocker
  • 1-2 st Vaniljstång, Bourbon ikonKöp
  • 50 g Vaniljsocker/vaniljpulver alt. Äkta vaniljextrakt med vaniljkärnor
  • 150-175 g Mjölkfritt mat & bakmargarin (vegan)
  • 2-4,5 % Instant Vegan Gel (Ca. 25 g till vaniljsås och 50-55 g till vaniljkräm) art.nr ikonKöp

Gräddkräm

  • 2 % Instant Vegan Gel (Ca. 10 gram) art.nr ikonKöp
  • 500 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Recept Vaniljkräm och vaniljsås

Se till att margarinet är rumstempererat.

Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel och margarinet i en kastrull.

Mixa ingredienserna så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.

Koka upp under ständig omrörning, gärna med en värmetålig slickepott art.nr 26737

Tag av från spisen och tillsätt det rumstempererade mejerifria margarinet, mixa slät med en stavmixer.

Kyl ner till ca 30°C och tillsätt sedan…

Instant Vegan Gel, ca. 25 gram om du vill göra en vaniljsås och 50-55 gram om du vill göra en vaniljkräm, Mixa allt väl med en stavmixer. Sätt på kyl. OBS, krämen kan svälla lite extra när den stått på kyl, så tillsätt inte mer Instant Vegan Gel från början än vad receptet anger.

Denna vaniljkräm är bakfast och går också bra att frysa.

Gräddkräm

Mixa samman Instant Vegan Gel med ovispad sojagrädde

Vispa upp (den nu mixade) sojagrädden i vispmaskin till bra konsistens.

Blanda samman den uppvispade sojagrädden med den avsvalnade vaniljkrämen.

Klar att använda till tårtor, bakverk mm

Det går åt mycket vanilj

Det går åt mycket äkta vanilj eller vaniljsocker för att få fram en bra och underbar vaniljsmak i veganska produkter, även i denna kräm. Vi kan även varmt rekommendera äkta vaniljextrakt och vaniljkärnor från Gunnar Dahlblad – Pure Nutrition. Vi förmedlar gärna den kontakten åt dig om så önskas.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat