Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Vaniljkräm & Vaniljsås - Mejeribaserad och äggfri

Vaniljkräm & Vaniljsås - Mejeribaserad och äggfri

Skriv ut

Portioner: Ca. 1250 gram

Ingredienser

Recept äggfri vaniljkräm och vaniljsås

  • 500 g Vispgrädde, 40% fett
  • 350 g Standarmjölk 3% fett
  • 50 g BASIC Textur art.nr 26100
  • 150 g Strösocker
  • 1 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr 49575
  • 50 g Äkta vaniljsocker/vaniljpulver (alt, öka upp till 75 g om du inte har i vaniljstång), äkta vaniljextrakt och vaniljkärnor går också bra.
  • 150 g Smör, normalsaltat, 80% fett
  • 2-4 % Instant Vegan Gel, 25-50 g beroende på vilken konsistens du vill ha. 25 g = Vaniljsås, 50 g = Vaniljkräm art.nr 26896

Anvisningar

Recept äggfri vaniljkräm och vaniljsås

  1. Se till att smöret är rumstempererat.
  2. Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel och smör i en kastrull.
  3. Mixa allt så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.
  4. Koka upp.
  5. Tillsätt det rumstempererade smöret.
  6. Mixa allt väl med stavmixer.
  7. Kyl ner till ca 30-35°C och tillsätt sedan…
  8. Instant Vegan Gel och mixa allt väl med en stavmixer till önskad konsistens.

Två varianter av vaniljsås

  1. Antingen använder du dig av originalreceptet med 2% Instant Vegan Gel och då är vaniljsåsen klar direkt.
  2. Du kan också göra en fastare vaniljkräm från början med ca 50-55 g Instant Vegan Gel och sedan blanda ut den med 500 g ovispad grädde.

Bakfast

  1. Denna vaniljkräm går också fint att baka.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag