Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Vaniljkräm & Vaniljsås - Mejeribaserad och äggfri

Vaniljkräm & Vaniljsås - Mejeribaserad och äggfri

Skriv ut

Portioner: Ca. 1250 gram

Ingredienser

Recept äggfri vaniljkräm och vaniljsås

  • 500 g Vispgrädde, 40% fett
  • 350 g Standarmjölk 3% fett
  • 50 g BASIC Textur art.nr 26100
  • 150 g Strösocker
  • 1 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr 49575
  • 50 g Äkta vaniljsocker/vaniljpulver (alt, öka upp till 75 g om du inte har i vaniljstång), äkta vaniljextrakt och vaniljkärnor går också bra.
  • 150 g Smör, normalsaltat, 80% fett
  • 2-4 % Instant Vegan Gel, 25-50 g beroende på vilken konsistens du vill ha. 25 g = Vaniljsås, 50 g = Vaniljkräm art.nr 26896

Anvisningar

Recept äggfri vaniljkräm och vaniljsås

  1. Se till att smöret är rumstempererat.
  2. Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel och smör i en kastrull.
  3. Mixa allt så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.
  4. Koka upp.
  5. Tillsätt det rumstempererade smöret.
  6. Mixa allt väl med stavmixer.
  7. Kyl ner till ca 30-35°C och tillsätt sedan…
  8. Instant Vegan Gel och mixa allt väl med en stavmixer till önskad konsistens.

Två varianter av vaniljsås

  1. Antingen använder du dig av originalreceptet med 2% Instant Vegan Gel och då är vaniljsåsen klar direkt.
  2. Du kan också göra en fastare vaniljkräm från början med ca 50-55 g Instant Vegan Gel och sedan blanda ut den med 500 g ovispad grädde.

Bakfast

  1. Denna vaniljkräm går också fint att baka.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag