Meny Meny
Vaniljkräm & Vaniljsås - Mejeribaserad och äggfri
Vaniljkräm & Vaniljsås - Mejeribaserad och äggfri

Så här gör du:

Recept äggfri vaniljkräm och vaniljsås

Se till att smöret är rumstempererat.

Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel och smör i en kastrull.

Mixa allt så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.

Koka upp.

Tillsätt det rumstempererade smöret.

Mixa allt väl med stavmixer.

Kyl ner till ca 30-35°C och tillsätt sedan…

Instant Vegan Gel och mixa allt väl med en stavmixer till önskad konsistens.

Två varianter av vaniljsås

Antingen använder du dig av originalreceptet med 2% Instant Vegan Gel och då är vaniljsåsen klar direkt.

Du kan också göra en fastare vaniljkräm från början med ca 50-55 g Instant Vegan Gel och sedan blanda ut den med 500 g ovispad grädde.

Bakfast

Denna vaniljkräm går också fint att baka.

Vaniljkräm & Vaniljsås - Mejeribaserad och äggfri

IkonCa. 1250 gram

Spara som favorit

Ingredienser

Recept äggfri vaniljkräm och vaniljsås

  • 500 g Vispgrädde, 40% fett
  • 350 g Standarmjölk 3% fett
  • 50 g BASIC Textur art.nr ikonKöp
  • 150 g Strösocker
  • 1 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr ikonKöp
  • 50 g Äkta vaniljsocker/vaniljpulver (alt, öka upp till 75 g om du inte har i vaniljstång), äkta vaniljextrakt och vaniljkärnor går också bra.
  • 150 g Smör, normalsaltat, 80% fett
  • 2-4 % Instant Vegan Gel, 25-50 g beroende på vilken konsistens du vill ha. 25 g = Vaniljsås, 50 g = Vaniljkräm art.nr ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Recept äggfri vaniljkräm och vaniljsås

Se till att smöret är rumstempererat.

Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel och smör i en kastrull.

Mixa allt så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.

Koka upp.

Tillsätt det rumstempererade smöret.

Mixa allt väl med stavmixer.

Kyl ner till ca 30-35°C och tillsätt sedan…

Instant Vegan Gel och mixa allt väl med en stavmixer till önskad konsistens.

Två varianter av vaniljsås

Antingen använder du dig av originalreceptet med 2% Instant Vegan Gel och då är vaniljsåsen klar direkt.

Du kan också göra en fastare vaniljkräm från början med ca 50-55 g Instant Vegan Gel och sedan blanda ut den med 500 g ovispad grädde.

Bakfast

Denna vaniljkräm går också fint att baka.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat