Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Bakad tartlett fylld med choklad- och karamelltryffel och toppad med en syrlig färskostkräm smaksatt med härlig lakrits

Bakad tartlett fylld med choklad- och karamelltryffel och toppad med en syrlig färskostkräm smaksatt med härlig lakrits

Skriv ut

Fyllda bakade skal blir läckra små petit fourer.

Vi har många olika varianter av bakade skal att välja på och alla är lika trevliga att fylla med något gott. Passar lika bra som en liten söt munsbit till kaffet eller kanske fylld med någon härlig skaldjursröra ihop med ett glas vittvin, så får det lov att vara sött eller salt?

Portioner: Ca. 140 st

Ingredienser

Karamelltryffel med choklad

  • 780 g Felchlin, Caramel Brulé, karamellkräm m. Fleur de Sel art.nr 49354
  • 120 g Standardmjölk 3% fett
  • 5 g Flingsalt
  • 300-350 g Felchlin, Sao Palme 36% mjölkchoklad art.nr 49358
  • 100-140 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr 49316

Syrlig färskostkräm med lakrits

  • 2/3 delar Neutral färskost
  • 1/3 delar Smetana
  • 10-15 % Florsocker med en del vaniljsocker/vaniljpulver i
  • efter egen smak Lakritspulver art.nr 10005

Anvisningar

Karamelltryffel med choklad

  1. Väg upp Felchlin, Caramel Brulé (karamellkräm) i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölken och saltet.
  3. Koka upp under omrörning med en slickepott.
  4. Tillsätt den mörka och ljusa chokladen och blanda/mixa slätt.
    Vill du ha en mjukare karamelltryffel tillsätter du mindre choklad och vill du ha den fastare så öka på mängden choklad.
  5. Låt svalna av något innan du fyller i t.ex. Bakade skal, Trendy, söta, runda, d: 40 mm, h: 15 mm. art.nr 48111
    Låt karamelltryffeln stelna i kyl innan du spritsar dit den syrliga färskostfyllningen med lakrits.

Syrlig färskostkräm med lakrits

  1. Väg upp neutral färskost, Smetana, florsocker och lakritspulver i en gryta (till en vispmaskin).
  2. Blanda samman/vispa upp massan med en vinge till en fast och hållbar konsistens.
  3. Smaka av och tillsätt ev. lite mer lakrits.
    Det är gott om det är mycket lakritssmak på den syrliga krämen då det passar mycket bra ihop med chokladkaramellen i botten.
  4. Spritsa ovanpå chokladkaramellen och dekorera efter eget önskemål, kanske med:
    Chokladdekoren "Tallbarr" art.nr 24468,
    Felchlin, kakaonibs, karamelliserade art. nr 49308,
    Grovriven Felchlin, Centenario Crudo 70%, mörk, block art.nr 49375

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag