Meny Meny
Kokos- och vaniljkräm med Malibu kokoslikör, 100% växtbaserad
Kokos- och vaniljkräm med Malibu kokoslikör, 100% växtbaserad

Så här gör du:

Kokos- och vaniljkräm med Malibu kokoslikör

Se till att margarinet är rumstempererat.

Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel, margarin och kokoslikör i en kastrull.

Mixa ingredienserna så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.

Koka upp under ständig omrörning, gärna med en värmetålig slickepott.

Tag av från spisen och tillsätt det rumstempererade mejerifria margarinet, mixa slät med en stavmixer.

Tillsätt kokoslikören Malibu och mixa igen.

Kyl ner till ca 30°C och tillsätt sedan…

Instant Vegan Gel, mellan 3-4% vilket blir 40-50 gram. Mixa allt väl med en stavmixer till en slät och len konsistens. Sätt på kyl. OBS, krämen kan svälla lite extra när den stått på kyl. Skulle krämen bli för tjock är det bara att tillsätta mer kokosgrädde och eventuellt kokoslikör och blanda samman till exakt den konsistens du vill ha.

Kokos- och vaniljkräm med Malibu kokoslikör, 100% växtbaserad

Det ska vara enkelt att själv göra en smakfull kräm med äkta ingredienser, det tycker i alla fall vi på ÅSÖ och bjuder dig på detta smakfulla recept på en kokos- och vaniljkräm som funkar perfekt till tårtan, desserten eller bakelsen.

Spara som favorit

Ingredienser

Kokos- och vaniljkräm med Malibu kokoslikör

  • 400 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 200 g Kara, Kokosgrädde 26% fett
  • 200 g Kokosmjölk, Alpro Coconut Original
  • 50 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr ikonKöp
  • 150 g Strösocker
  • 1-2 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr ikonKöp
  • 175 g Mjölkfritt mat & bakmargarin (vegan)
  • 50-75 g Malibu, Kokoslikör
  • 3-4 % Instant Vegan Gel art.nr ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Kokos- och vaniljkräm med Malibu kokoslikör

Se till att margarinet är rumstempererat.

Väg upp alla ingredienser förutom Instant Vegan Gel, margarin och kokoslikör i en kastrull.

Mixa ingredienserna så att BASIC Textur fördelas väl med vätskan.

Koka upp under ständig omrörning, gärna med en värmetålig slickepott.

Tag av från spisen och tillsätt det rumstempererade mejerifria margarinet, mixa slät med en stavmixer.

Tillsätt kokoslikören Malibu och mixa igen.

Kyl ner till ca 30°C och tillsätt sedan…

Instant Vegan Gel, mellan 3-4% vilket blir 40-50 gram. Mixa allt väl med en stavmixer till en slät och len konsistens. Sätt på kyl. OBS, krämen kan svälla lite extra när den stått på kyl. Skulle krämen bli för tjock är det bara att tillsätta mer kokosgrädde och eventuellt kokoslikör och blanda samman till exakt den konsistens du vill ha.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat