Meny Meny
Mangomousse, 100% växtbaserad
Mangomousse, 100% växtbaserad

Så här gör du:

Mangomousse

Väg upp socker och Basic Gel Sweet Creams och blanda det väl. Vill du använda vaniljsocker i stället för vanilj kan du blanda det här också.

Väg upp Mangopuré och Basic Textur i en kastrull.

Tillsätt sedan socker- och pektinblandningen.

Mixa med stavmixer innan du börjar koka för att fördela pektinet och citrusfibern så väl som möjligt.

Föredrar du vaniljstång, så skär upp och skarpa ur fröna och lägg allt i kastrullen.

Koka upp och tag sedan av kastrullen från spisen. Plocka upp och skrapa ur vaniljstängerna en gång till och mixa sedan allt igen.

Låt svalna av något i rumstemperatur till ca 45°C.

Väg upp Instant Vegan Gel (1% av "grädd"mängden) och tillsätt till den ovispade sojagrädden. Mixa sedan dessa två ingredienser väl med en stavmixer så att pulvret fördelas väl i den ovispade sojagrädden. Vispa sedan upp sojagrädden.

Vänd försiktigt ner 1/3 del av grädden i taget ner i den avsvalnade vätskan och blanda väl.

Mangomoussen är klar att använda.

Mangomousse, 100% växtbaserad

Spara som favorit

Ingredienser

Mangomousse

  • 1000 g Mangopuré, Bonne (inget tillsatt socker) art.nr ikonKöp
  • 100-120 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr ikonKöp
  • 240-260 g Strösocker
  • 24 g BASIC Gel sweet creams art.nr ikonKöp
  • 2 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr ikonKöp
  • 800 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Mangomousse

Väg upp socker och Basic Gel Sweet Creams och blanda det väl. Vill du använda vaniljsocker i stället för vanilj kan du blanda det här också.

Väg upp Mangopuré och Basic Textur i en kastrull.

Tillsätt sedan socker- och pektinblandningen.

Mixa med stavmixer innan du börjar koka för att fördela pektinet och citrusfibern så väl som möjligt.

Föredrar du vaniljstång, så skär upp och skarpa ur fröna och lägg allt i kastrullen.

Koka upp och tag sedan av kastrullen från spisen. Plocka upp och skrapa ur vaniljstängerna en gång till och mixa sedan allt igen.

Låt svalna av något i rumstemperatur till ca 45°C.

Väg upp Instant Vegan Gel (1% av "grädd"mängden) och tillsätt till den ovispade sojagrädden. Mixa sedan dessa två ingredienser väl med en stavmixer så att pulvret fördelas väl i den ovispade sojagrädden. Vispa sedan upp sojagrädden.

Vänd försiktigt ner 1/3 del av grädden i taget ner i den avsvalnade vätskan och blanda väl.

Mangomoussen är klar att använda.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat