Mörk chokladglass
Blanda alla torra ingredienser, mixa med mjölken och värm till 85 grader.
Tillsätt kakaomassan och mixa.
Kyl ner. Låt vila minst 4 timmar.
För "mildare" smak kan du minska chokladandelen med 20 %.
Använder du glassen till bakelser behövs ej stabilisator. Serverar du gelato i bägare håller den formen bättre med stabilisator.
Hasselnötspraliné
Mixa hälften av nötterna till en pasta.
Gör en ljus karamell av sockret och tillsätt resten av nötterna (175 g).
Häll upp på en silpavmatta och låt kallna. Krossa grovt.
Smält chokladen och vänd i nötpasta, nötkross och flakes.
Häll i ram till 1 cm tjocklek och kyl. Skär centimeterstora tärningar.
Montering
Fyll den nykörda glassen i silikonformen, lägg i några tärningar hasselnötspraliné, fyll upp med glass och frys in.
Avsluta med att spraya glassen med sammetssvart färg och dekorera med exempelvis lite glitter.
OBS! Det går också bra att använda en färdig, slät hasselnötspasta.