Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladstång med citronkladdkaka och passionsfruktstryffel

Chokladstång med citronkladdkaka och passionsfruktstryffel

Skriv ut

Chokladstänger i flera olika smaker finns alltid i disken hos Thimons Konditori & Bageri i Nässjö. Stängerna är enkla att göra och de har god hållbarhet eftersom de är chokladdoppade.

Här bjuder Thimons konditorer Markus Ekelund och Alexandra Lövqvist på fyra recept. Gör ett, eller alla! 

Portioner: 132 st stänger, ca 7,5 x 2,5 cm

Ingredienser

Citronkladdkaka

  • 750 g socker
  • 250 g citronpuré
  • 500 g smör, rumsvarmt
  • 7 st ägg
  • 15 g vaniljsocker
  • 400 g vetemjöl

Passionsfruktstryffel

  • 700 g passionsfruktspuré, art.nr 497455
  • 1 400 g vit choklad, t ex Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2

Anvisningar

Citronkladdkaka

  1. Vispa smör och socker fluffigt.
  2. Blanda i äggen några i taget.
  3. Blanda i citronpurén och sedan resterande ingredienser.
  4. Baka i en låg kapsel på 200 grader i 10-15 minuter. Låt svalna helt.

Passionsfruktstryffel

  1. Värm upp purén och häll den över chokladen. Mixa slät.
  2. Häll tryffeln ovanpå kladdkakan och låt den sätta sig i kylen över natten.
  3. Skär bitar (7,5 x 2,5 cm) och doppa dem i vit choklad (t ex Felchlin Edelweiss 36 % eller ÅSÖ 28 %).

    Dekoridé: Måla med lila, guld och orange kakaosmör.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag