Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Bakelse med kaffebrowniebotten, krispigt flarn, crème brûlee och chokladmousse

Bakelse med kaffebrowniebotten, krispigt flarn, crème brûlee och chokladmousse

Skriv ut

Jennie Elmerfors

Driver egna företaget Bread & Sweets by Jennie i Västerås efter många år på Gateau i Stockholm. Årets konditor 2007, svarade för kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllopstårta 2010. Gillar att överraska med spännande, oväntade smaker.

Portioner: 30 st, Pavoni silikonform Pavoflex 3D Planet

Ingredienser

Browniebotten med kaffe

  • 200 g ägg
  • 250 g socker
  • 170 g smör
  • 210 g ÅSÖ Choklad 58 %, art.nr 146023
  • 68 g Felchlin, kakaopulver, art.nr 49348
  • 400 g ÅSÖ Choklad 70 %, art.nr 146021
  • 2 st dubbla espresso

Krispigt flarn

  • 60 g smör
  • 60 g glykos, art.nr 49540
  • 100 g socker
  • 54 g vetemjöl eller potatismjöl
  • 30 g hyvlad mandel
  • 7 g vaniljsocker

Crème brûlée

  • 160 g mjölk
  • 320 g grädde
  • 1/2 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 120 g äggula
  • 96 g socker

Chokladmousse

  • 182 g socker
  • 120 g ägg
  • 145 g äggula
  • 380 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, art.nr 49316-2
  • 620 g grädde, löst vispad

Anvisningar

Browniebotten med kaffe

  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Smält smöret med chokladen och strila försiktigt ner i äggblandningen.
  3. Tillsätt espresso och vänd slutligen ner kakao och choklad.
  4. Häll smeten i en ”halvkapsel”, cirka 45 x 30 cm. Baka i 180 grader cirka 14 minuter.
  5. Stansa ut rundlar á 5 cm.

Krispigt flarn

  1. Blanda samman allt till en smidig deg. Platta ut och kyl minst ett par timmar.
  2. Kavla till 3 mm tjocklek, stansa ut rundlar á cirka 25 mm. Lägg på silpat och baka i 200 grader cirka 5–6 minuter, tills de blivit gyllenbruna. Pensla flarnen med kakaosmör för att bibehålla krispigheten i bakelsen.
  3. Placera ut ett flarn på varje chokladbotten.

Crème brûlée

  1. Koka upp mjölk och grädde med urskrapad vaniljstång och vaniljfrön. Låt dra i 15 minuter.
  2. Vispa ihop äggulor med sockret, tillsätt i gräddblandningen. Värm till 85 grader och sila sedan snabbt ner i ren bunke.
  3. Häll upp i 2 formar Pavoni Formaflex Petit Four (fyll ända upp). Baka i 95 grader cirka 35 minuter. Brûléen ska släppa från kanterna och fortfarande vara krämig i mitten. Låt svalna och frys in.

Chokladmousse

  1. Smält chokladen.
  2. Värm socker, ägg och äggula till 85 grader. Vispa tills blandningen är ljummen.
  3. Vänd först ner smält choklad och sedan grädde. Blanda försiktigt.
  4. Spritsa i formen Pavoni PX4321 Planet. Lägg i brûléeinteriörerna och stryk jämnt.
  5. Glasera med valfri glasyr och sätt sedan bakelsen på en botten.

    Dekorera bakelsen på valfritt sätt och efter säsong. Toppa gärna med små maränger.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag