Meny Meny
Sommardessert med krusbär, fläder och vit choklad
Sommardessert med krusbär, fläder och vit choklad

Så här gör du:

Chokladmousse

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Smält 45 g vit choklad med sockret.

Koka vispgrädden och blanda sedan med den varma chokladen och urkramade gelatinblad.

Låt svalna något och vänd ner den mixade rostade chokladen.

Vänd i alla ingredienserna tillsammans med den vispade grädden.

Fyll ut smeten i valfri silikonform t ex Pavoni PX071 Quenelle och frys in.

Krusbärskompott

Koka upp bär och socker, mixa.

Rör i de blötlagda gelatinbladen, sila och kyl ner.

Fläderskum

Koka upp socker, grädde och mjölk.

Sila och häll över resterande ingredienser.

Fyll upp i sifon med 1-2 patroner.

Mandelkaka

Vispa ägg och socker. Vänd ner mjölet.

Grädda i form med bakplåtspapper i 180 grader i 20–25 minuter.

Servering
Lägg en bit mandelkaka i botten, ploppa ut chokladmoussen ur formen och lägg ovanpå. Spritsa ut några klickar krusbärskompott och en rejäl klick fläderskum. Servera tillsammans med blommor och små färska örter som på bilden.

Sommardessert med krusbär, fläder och vit choklad

Andreas Askling

Assisterande köksmästare på Brasserie Astoria i Stockholm. Är mycket förtjust i det asiatiska köket, men dessert och konditori ligger honom också varmt om hjärtat. När det gäller desserter gillar han att jobba med texturer och mycket frukt och bär – plus choklad!

Ikon Ca 10 portioner
Ikon Andreas Askling

Spara som favorit

Ingredienser

Chokladmousse

  • 150 g lättvispad grädde
  • 25 g socker
  • 22,5 g vispgrädde
  • 45 g Felchlin Edelweiss 36 % ikonKöp
  • 25 g karamelliserad vit choklad (rostad, smulad vit choklad)
  • 3 g gelatinblad ikonKöp

Krusbärskompott

  • 300 g krusbär
  • 120 g socker
  • 2 st gelatinblad ikonKöp

Fläderskum

  • 25 g socker
  • 20 g grädde
  • 38 g mjölk
  • 1 dl filmjölk
  • 30 g flädersaft (koncentrerad)
  • 60 g färskost
  • några droppar fläderessens

Mandelkaka

  • 53 g mandelmjöl ikonKöp
  • 66 g socker
  • 50 g ägg
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chokladmousse

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Smält 45 g vit choklad med sockret.

Koka vispgrädden och blanda sedan med den varma chokladen och urkramade gelatinblad.

Låt svalna något och vänd ner den mixade rostade chokladen.

Vänd i alla ingredienserna tillsammans med den vispade grädden.

Fyll ut smeten i valfri silikonform t ex Pavoni PX071 Quenelle och frys in.

Krusbärskompott

Koka upp bär och socker, mixa.

Rör i de blötlagda gelatinbladen, sila och kyl ner.

Fläderskum

Koka upp socker, grädde och mjölk.

Sila och häll över resterande ingredienser.

Fyll upp i sifon med 1-2 patroner.

Mandelkaka

Vispa ägg och socker. Vänd ner mjölet.

Grädda i form med bakplåtspapper i 180 grader i 20–25 minuter.

Servering
Lägg en bit mandelkaka i botten, ploppa ut chokladmoussen ur formen och lägg ovanpå. Spritsa ut några klickar krusbärskompott och en rejäl klick fläderskum. Servera tillsammans med blommor och små färska örter som på bilden.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat