Chokladmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Smält 45 g vit choklad med sockret.
Koka vispgrädden och blanda sedan med den varma chokladen och urkramade gelatinblad.
Låt svalna något och vänd ner den mixade rostade chokladen.
Vänd i alla ingredienserna tillsammans med den vispade grädden.
Fyll ut smeten i valfri silikonform t ex Pavoni PX071 Quenelle och frys in.
Krusbärskompott
Koka upp bär och socker, mixa.
Rör i de blötlagda gelatinbladen, sila och kyl ner.
Fläderskum
Koka upp socker, grädde och mjölk.
Sila och häll över resterande ingredienser.
Fyll upp i sifon med 1-2 patroner.
Mandelkaka
Vispa ägg och socker. Vänd ner mjölet.
Grädda i form med bakplåtspapper i 180 grader i 20–25 minuter.
Servering
Lägg en bit mandelkaka i botten, ploppa ut chokladmoussen ur formen och lägg ovanpå. Spritsa ut några klickar krusbärskompott och en rejäl klick fläderskum. Servera tillsammans med blommor och små färska örter som på bilden.