Meny Meny
Chokladkaka med brynt smörkola
Chokladkaka med brynt smörkola

Så här gör du:

Chokladskal

Temperera chokladen till skalen.

Måla formen med dekorfärgerna, airbrush ger bäst resultat.

Fyll därefter med den tempererade chokladen och gjut ett tunt skal så kolan får plats.

Brynt smörkola

Bryn smöret i en kastrull, häll sedan över det i en ny kastrull och tillsätt därefter övriga ingredienser.

Koka kolan till 112 grader.

Kyl kastrullen hastigt i vattenbad för att avsluta koket.

Låt kolan svalna i rumstemperatur till 30 grader, häll upp den i spritspåse och fyll formarna.

Avsluta med att locka med tempererad choklad och låt stelna.

Chokladkaka med brynt smörkola

Malin Haak och Martin Morand

Delägare i Olof Viktors i Glemminge på Österlen. Båda har vunnit ”Dessertmästarna” i Kanal 5, Martin har varit medlem i Konditorlandslaget och tävlat i EM och VM och blev Europamästare 2018. Tillsammans har de vunnit VM-guld i det militära kocklandslaget.

Ikon 3 chokladkakor á 100 g (1 form Pavoni Crush)
Ikon Martin Morand & Malin Haak

Spara som favorit

Ingredienser

Chokladskal

  • 400 g Felchlin Madagascar 64 % ikonKöp
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, körsbärsröd ikonKöp
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, orange, art.nr 26017
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, gul ikonKöp

Brynt smörkola

  • 100 g smör
  • 100 g ljus sirap
  • 50 g glykos ikonKöp
  • 150 g vispgrädde
  • 100 g socker
  • 50 g ljust muscovadosocker
  • 1 nypa havssalt
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chokladskal

Temperera chokladen till skalen.

Måla formen med dekorfärgerna, airbrush ger bäst resultat.

Fyll därefter med den tempererade chokladen och gjut ett tunt skal så kolan får plats.

Brynt smörkola

Bryn smöret i en kastrull, häll sedan över det i en ny kastrull och tillsätt därefter övriga ingredienser.

Koka kolan till 112 grader.

Kyl kastrullen hastigt i vattenbad för att avsluta koket.

Låt kolan svalna i rumstemperatur till 30 grader, häll upp den i spritspåse och fyll formarna.

Avsluta med att locka med tempererad choklad och låt stelna.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat