Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Sesam-Yuzu-pralin

Sesam-Yuzu-pralin

Skriv ut

Recept av Michael Bonta, produktionsansvarig på Berzelii Choklad i Göteborg.

Portioner: Ca 144 praliner, 1 ram á 36x36 cm

Ingredienser

Sesamgianduja

  • 250 g sesamfrö
  • 250 g strösocker
  • 250 g Felchlin, Ambra 38 %, mjölkchoklad, art.nr 49366-2
  • 25 g Åsö kakaosmör, art.nr 147012
  • 25 g svarta sesamfrön (karamelliserade är bäst)

Yuzuganache

  • 400 g yuzupuré
  • 10 g mandarinpuré
  • 530 g Åsö vit choklad 28 %, art.nr 146092-2
  • 40 g Åsö kakaosmör, art.nr 147012
  • 33 g koncentrerat smör, 100 % fetthalt

Doppchoklad

  • 1000 g Felchlin, Sao Palme 60 % mörk choklad, art.nr 49359-2
  • svarta sesamfrön, karamelliserade

Anvisningar

Sesamgianduja

  1. Koka upp sockret till cirka 185 grader, så det blir en mörk karamell.
  2. Häll i sesamfröna och bred ut på silpatmatta för att svalna. När karamellen är kall, mixa den till en slät praliné i mixer.
  3. Smält chokladen tillsammans med kakaosmör försiktigt i mikro eller i skål över vattenbad.
  4. När chokladen håller cirka 40 grader, blanda ner pralinén och de svarta sesamfröna. Rör slät och ställ i kyl tills giandujan håller 24 grader.
  5. Bred ut i ram och låt stelna.

Yuzuganache

  1. Börja med att reducera yuzupurén till hälften (200 g). Det blir bäst i ugn på 80 grader.
  2. Blanda reducerad yuzupuré med mandarinpuré och värm till cirka 40 grader.
  3. Smält chokladen och kakaosmöret försiktigt i mikron till 40 grader.
  4. Blanda sedan ner puréerna tillsammans med det koncentrerade smöret i chokladen och mixa allt slätt med stavmixer.
  5. Låt ganachen kristallisera till 26–27 grader och bred den över giandujan i ramen. Låt stelna till dagen efter.

Doppchoklad

  1. Skär upp ganachen i fyrkanter á 3 x 3 cm och doppa i tempererad mörk choklad. Dekorera med karamelliserade svarta sesamfrön som på bilden.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag