Jordgubbsmousse
Italiensk maräng: Koka upp socker med lite vatten (0,5-0,75 dl) till 121 grader och slå över äggvitan och vispa till en maräng.
Smält gelatinbladen och blanda med purén.
När marängen har svalnat vänd i jordgubbspurén och sist i med lösvispad grädde.
Det här räcker till 3 rulltårtor och 25 st på varje rulle.
Jordgubbskräm
Mixa ihop ingredienserna väl och låt stå i kyl 10 min. Mixa en gång till så att krämen blir helt slät.
Rulltårta, 3 bottnar
Värm ägg och socker till ca 55 grader. Vispa sedan kallt i ca 15 min.
Vänd i vetemjöl och potatismjöl. Bred ut på 3 st papper och baka i 225 grader i ca 6 min.
Vaniljpannacotta
Koka upp alla ingredienser förutom gelatin. Låt dra i 5 min.
Lägg sedan i gelatinet och låt det smälta. Sila av och låt stå i kyl till dagen efter.
Mördeg
Blanda ihop alla ingredienser.
Kavla ut till 2,2 mm och stansa ut runda bottnar.
Baka i 7 min i 200 grader.
Montering
Bred jordgubbskrämen tunt på rulltårtsbotten. Bred sedan på ett tunt lager jordgubbsmousse och rulla ihop till en rulltårta. Ställ i frys.
Skär upp rulltårtan i 2 cm tjocka skivor. Vispa upp vaniljpannacottan och spritsa som en blomma på rulltårtan. Ställ i frys.
Så här långt kan man förbereda i god tid till nationaldagen.
Plocka ut bakelsen och lägg färska jordgubbar i mitten på blomman och dekorera med vit chokladdekor, pudra med jordgubbspulver.