Vaniljmousse
Lägg gelatinet i blöt. Lättvispa grädden.
Värm upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången.
Blanda resterande socker med äggulan. Slå sedan över den varma mjölken och sjud under omrörning till 81 grader.
Tillsätt geltinbladen och sila. Låt sedan svalna något och vänd sedan ner den lättvispade grädden.
Gjut i valfri form. Jag har använt Pavoni La vie en rose, artnr 25261, där jag använt ananaskompotten och kokospannacottan som fyllning samt dacquoisen som en botten.
Spraya sedan med valfri färg. Jag har använt Pavoni Dolce Velluto rosa, artnr 253360. Värm bara upp flaskan försiktigt till 35 grader och skaka så färgen blandar sig innan du sprayar. Här har jag även garnerat med ett kristalliserat rosblad och pepparmynta.
Ananaskompott
Blanda ihop strösocker med Herba Gel Jam II och vispa ner det i ananaspurén. Koka upp och låt koka i 30 sekunder under omrörning. Ta av och blanda i den färska ananasen. Gjut sedan i form.
Kokospannacotta
Rosta kokosen gyllenbrun. Slå över kall grädde och låt stå i 1 timme. Sila av och tryck ut så mycket vätska som möjligt. Väg av 250 gram vispgrädde och blanda i strösocker, vaniljstången och gelatinet. Värm upp tills gelatinet är smält. Kyl sedan ner till ca 21-22 grader och gjut i valfri form.
Dacquoise
Börja med att blanda mandelmjöl och florsocker. Vispa sedan äggvitan till en maräng och ha samtidigt i lite strösocker i taget. Vänd sedan ner mandelmjölet och florsockret. Spritsa bottnar eller streck på plåt. Baka i 190 grader tills gyllenbruna, ca 15-20 minuter beroende på storlek och tjocklek.