Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Vaniljmousse med ananaskompott och kokospannacotta

Vaniljmousse med ananaskompott och kokospannacotta

Skriv ut

Jesper (@bakinginsweden) bjuder här på en läcker dessert. 

Portioner: 12 st, Pavoni silikonform Pavoflex La vie en rose

Ingredienser

Vaniljmousse

  • 50 g äggula
  • 250 g mjölk, 3 %
  • 70 g strösocker
  • 1/2 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 7 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 350 g vispgrädde

Ananaskompott

  • 500 g ananaspuré
  • 100 g tärnad färsk ananas
  • 140 g strösocker
  • 12 g Herba Gel Jam II, art.nr 26102

Kokospannacotta

  • 50 g kokos
  • 280 g vispgrädde
  • 30 g strösocker
  • 4 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 1/2 st vaniljstång, art.nr 49575

Dacquoise

  • 150 g äggvita
  • 50 g strösocker
  • 50 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 100 g florsocker

Anvisningar

Vaniljmousse

  1. Lägg gelatinet i blöt. Lättvispa grädden.
  2. Värm upp mjölken, hälften av sockret och vaniljstången.
  3. Blanda resterande socker med äggulan. Slå sedan över den varma mjölken och sjud under omrörning till 81 grader.
  4. Tillsätt geltinbladen och sila. Låt sedan svalna något och vänd sedan ner den lättvispade grädden.
  5. Gjut i valfri form. Jag har använt Pavoni La vie en rose, artnr 25261, där jag använt ananaskompotten och kokospannacottan som fyllning samt dacquoisen som en botten.
  6. Spraya sedan med valfri färg. Jag har använt Pavoni Dolce Velluto rosa, artnr 253360. Värm bara upp flaskan försiktigt till 35 grader och skaka så färgen blandar sig innan du sprayar. Här har jag även garnerat med ett kristalliserat rosblad och pepparmynta.

Ananaskompott

  1. Blanda ihop strösocker med Herba Gel Jam II och vispa ner det i ananaspurén. Koka upp och låt koka i 30 sekunder under omrörning. Ta av och blanda i den färska ananasen. Gjut sedan i form.

Kokospannacotta

  1. Rosta kokosen gyllenbrun. Slå över kall grädde och låt stå i 1 timme. Sila av och tryck ut så mycket vätska som möjligt. Väg av 250 gram vispgrädde och blanda i strösocker, vaniljstången och gelatinet. Värm upp tills gelatinet är smält. Kyl sedan ner till ca 21-22 grader och gjut i valfri form.

Dacquoise

  1. Börja med att blanda mandelmjöl och florsocker. Vispa sedan äggvitan till en maräng och ha samtidigt i lite strösocker i taget. Vänd sedan ner mandelmjölet och florsockret. Spritsa bottnar eller streck på plåt. Baka i 190 grader tills gyllenbruna, ca 15-20 minuter beroende på storlek och tjocklek.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag