Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Peters Passionsfrukts- och chokladtårta

Peters Passionsfrukts- och chokladtårta

Skriv ut

Peters konditori vid Skrea Strand i Falkenberg är en trogen Åsö-kund sedan mer än 20 år tillbaka.
Här handlar bofasta och turister bakelser, tårtor, praliner, stenugnsbakat bröd och lunchlådor alla dagar i veckan.

Peter Halldén tog över konditoriet 1996 – som 21-åring – och driver det tillsammans med familjen.
Här delar han med sig av receptet på konditoriets signaturtårta.

Portioner: 2 tårtor á 20 cm

Ingredienser

Botten

  • 300 g mandelmassa, art.nr 210323
  • 120 g socker
  • 220 g ägg
  • 90 g vetemjöl

Chokladmousse

  • 125 g Felchlin, Sao Palme 60 % mörk choklad, art.nr 49359-2
  • 50 g äggula
  • 250 g löst vispad grädde

Passionsfruktsmousse

  • 2,25 st gelatinblad, art.nr 49275
  • 125 g passionsfruktspuré, art.nr 497455
  • 60 g florsocker
  • 250 g löst vispad grädde

Gelé

  • 75 g passionsfruktspuré, art.nr 497455
  • 30 g socker
  • 15 g glykos, art.nr 49540
  • 1,5 st gelatinblad, art.nr 49275

Anvisningar

Botten

  1. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Vänd sist i vetemjölet. Fördela massan i anslagsringar, ca 1,5 cm tjockt lager.
  2. Baka av i 200 grader cirka 12 minuter. Skär loss bottnarna när de kallnat. Fodra anslagsringarna med plastband och lägg en botten i varje.

Chokladmousse

  1. Smält chokladen till cirka 50 grader.
  2. Rör i rumstempererad äggula.
  3. Vänd ner vispgrädden i omgångar.
  4. Spritsa ut moussen i ringarna och ställ i frys.

Passionsfruktsmousse

  1. Lägg gelatinbladen i blöt 10 minuter, krama ur vattnet.
  2. Smält gelatinet, rör i passionsfruktspuré och socker.
  3. Vänd ner vispgrädden.
  4. Fyll upp ringarna och stryk jämnt med palett. Frys in.

Gelé

  1. Koka upp puré, socker och glykos.
  2. Tillsätt de blötlagda och urkramade gelatinbladen.
  3. Låt svalna och stryk ut ovanpå den frysta moussen.
  4. Ta bort ringarna och plastbanden när gelén stelnat. Dekorera enligt bilden eller efter eget önskemål.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag