Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladkaka fylld med apelsinkrokant

Chokladkaka fylld med apelsinkrokant

Skriv ut

Pastry chef på K-Märkt i Stockholm. Har stor erfarenhet av att producera desserter räknade i tusental, inte minst till Nobelmiddagen i Stockholms Stadshus. Jobbar gärna med Felchlin-choklad. Elvesia och Sao Palme är favoriterna.

Portioner: 3 chokladkakor (t ex Pavoni PC5002)

Ingredienser

Chokladskal

  • 400 g Åsö vit choklad 28 %, art.nr 146092-2
  • Pavoni, cacaofärg, röd, art.nr 25368
  • Pavoni, cacaofärg, orange, art.nr 25366
  • Pavoni, cacaofärg, citrongul, art.nr 25364

Apelsintryffel

  • 75 g grädde
  • 85 g apelsinsaft
  • 1 st zest från 1 apelsin
  • 57 g smör
  • 43 g muscovadosocker
  • 65 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, art.nr 49316-2
  • 65 g Felchlin, Sao Palme 36 % mjölkchoklad, art.nr 49358-2
  • 14 g Grand Marnier-likör
  • 2 g havssalt
  • 25 g Felchlin, naturella kakaonibs, art.nr 493921

Anvisningar

Chokladskal

  1. Putsa chokladformen noga, smält kakaofärgerna och låt dem gå ner i temperatur till 28-32 grader. Spraya sedan formens insida med kompressor. Temperera den vita chokladen och gjut skalet.

Apelsintryffel

  1. Koka upp grädde, socker, apelsinzest och låt det dra i ca 20 minuter.
  2. Tillsätt sedan smör, apelsinsaft och salt. Koka upp allt, sila över chokladen och mixa slät, tillsätt sedan likören. När tryffeln håller 30 grader tillsätt kakaonibs och fyll sedan i chokladformen. Låt den sätta sig och locka chokladkakan dagen efter.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag