Sao Palme 68 % är det senaste tillskottet i den populära couverturefamiljen från Felchlin. Den har en välbalanserad kakaosmak med fruktiga och friska toner, mjuk och behaglig avslutning.

De olika sorterna i Felchlins Sao Palme-serie är uppskattade favoriter hos många konditorer och chokladmakare landet runt. Chokladerna är utmärkta till överdrag, doppning och gjutning men passar även bra till desserter, olika konditorikrämer, glass och chokladdrycker. Dessutom fungerar de lika bra att temperera manuellt som i maskin.

Fyra av fem sorter görs på kakao från Ghana, medan den 70-procentiga görs på kakao från ön Sâo Tomé vid Afrikas västkust. 

FÖRBÄTTRAR SITUATIONEN FÖR KAKAOODLARNA

I Ghana har Felchlin sedan många år ett nära samarbete med Yayra Glover, född i landet och utbildad i Schweiz. Han har gjort mycket för att lyfta kakaokvaliteten till nya höjder och även för att stötta kakaoodlarna på olika sätt.

Senast har Felchlin deltagit i projektet "Akwaaba" som arbetar med att förbättra situationen för 1.070 kakaofamiljer i regionen Suhum i östra Ghana. Bland annat har man kunnat skapa säker tillgång till hälsovård för drygt 4 000 personer i regionen. Anonymiserad statistik visar att det huvudsakligen är kvinnor som sökt vård under 2022 och 2023, framför allt för att få behandling av malaria och bakteriella infektioner.

BILDEN OVAN: Forastero-kakao skördas i regionen Suhum i Ghana.