Meny Meny
3 varianter av Pannacotta - Gelatinfri med mejeri
3 varianter av Pannacotta - Gelatinfri med mejeri

Så här gör du:

Gelatinfri vaniljpannacotta

Blanda samman Basic gel sweet creams med sockret.

Vaniljstången skärs upp och fröna skrapas ur.

Mjölken och grädden vägs upp i kastrullen, tillsätt även vaniljfröna och vaniljstången samt socker- och pektinblandningen.

Koka upp under ständig omrörning, gärna med en slickepott.

Låt koka någon minut och tag sedan av kastrullen från spisen och mixa väl med en stavmixer.

Låt pannacottan svalna något innan du fyller i önskad form/glas, t.ex. Loop 8 eller Loop 18. Kyl ner i kylskåp till ca. 4-6°C i kylskåp eller sätt på frys direkt. Desserten blir lika bra "färsk" som efter upptining från frys.

Förslag på tillbehör

Koka gärna en sockerlag med vanilj och tillsätt en grönpepparlag. Låt svalna i kyl.

Skär upp färska jordgubbar och låt dem marinera i grönpepparsockerlagen i ca. 1 timma innan servering.

Dekorera med färsk mynta och någon form av grenola/crumbles, t.ex. mandelbiscotti.

Gelatinfri mörk chokladpannacotta

Blanda samman Basic gel sweet creams med sockret.

Vaniljstången skärs upp och fröna skrapas ur.

Mjölken och grädden vägs upp i kastrullen, tillsätt även vaniljfröna och vaniljstången samt socker- och pektinblandningen.

Koka upp under ständig omrörning, gärna med en slickepott.

Låt koka någon minut, tag sedan av från spisen och tillsätt...

den uppvägda mörka chokladen. Blanda samman/mixa väl.

Låt pannacottan svalna något innan du fyller i önskad silikonform/glas, t.ex. Loop 8, Pavoflex interiör 160 mm diameter eller kanske Pavoni Delice Mignon. Kyl ner i kylskåp till ca. 4-6°C i kylskåp eller sätt på frys direkt. Desserten blir lika bra "färsk" som efter upptining från frys.
Pannacottor som fylls i silikonformar måste frysas.

Andra chokladvarianter som vi kan rekommendera

Felchlin, Bolivia 68%, mörk choklad. art.nr 49329
Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 74%, (ekologisk) mörk choklad. art.nr 49369
Felchlin, Sao Palme 60% #49359 eller 75%, mörk choklad. art.nr 49382

Gelatinfri Mango & Passionsfruktspannacotta

Samma tillvägagångssätt som till Vaniljpannacottan.

3 varianter av Pannacotta - Gelatinfri med mejeri

Här bjuder vi dig på tre olika varianter av vanilj-, choklad- och fruktpannacotta baserat på mejeriprodukter. Du behöver nu inte längre använda gelatin för att få till rätt konsistens, ÅSÖ introducerar härmed en ersättare, nämligen ett helt naturligt citruspektin, BASIC Gel sweet creams.

BASIC Gel Sweet Creams

Ett naturligt citruspektin framtaget för bl.a. grädd- och mjölkbaserade desserter som Pannacotta, krämer, mousser, men även grönsaksterriner och vegandesserter gjorda med t.ex. Soyaprodukter.

Konsistensen blir mycket krämig och ger en mjuk smältande känsla i munnen.
Reagerar på kalcium.
Måste kokas.

Spara som favorit

Ingredienser

Gelatinfri vaniljpannacotta

  • 1100 g Standardmjölk 3% fett
  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 2-3 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr ikonKöp
  • 325 g Strösocker
  • 15 g BASIC Gel sweet creams art.nr ikonKöp

Gelatinfri mörk chokladpannacotta

  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 800 g Standardmjölk 3% fett
  • 250 g Strösocker
  • 2 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr ikonKöp
  • 15-17 g BASIC Gel sweet creams art.nr ikonKöp
  • 375 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr ikonKöp

Gelatinfri Mango & Passionsfruktspannacotta

  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 400 g Mangopuré, Bonne (inget tillsatt socker) art.nr ikonKöp
  • 200 g Passionsfruktspuré, Bonne (inget tillsatt socker) art.nr ikonKöp
  • 500 g Standardmjölk 3% fett
  • 325 g Strösocker
  • 15 g BASIC Gel sweet creams art.nr ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Gelatinfri vaniljpannacotta

Blanda samman Basic gel sweet creams med sockret.

Vaniljstången skärs upp och fröna skrapas ur.

Mjölken och grädden vägs upp i kastrullen, tillsätt även vaniljfröna och vaniljstången samt socker- och pektinblandningen.

Koka upp under ständig omrörning, gärna med en slickepott.

Låt koka någon minut och tag sedan av kastrullen från spisen och mixa väl med en stavmixer.

Låt pannacottan svalna något innan du fyller i önskad form/glas, t.ex. Loop 8 eller Loop 18. Kyl ner i kylskåp till ca. 4-6°C i kylskåp eller sätt på frys direkt. Desserten blir lika bra "färsk" som efter upptining från frys.

Förslag på tillbehör

Koka gärna en sockerlag med vanilj och tillsätt en grönpepparlag. Låt svalna i kyl.

Skär upp färska jordgubbar och låt dem marinera i grönpepparsockerlagen i ca. 1 timma innan servering.

Dekorera med färsk mynta och någon form av grenola/crumbles, t.ex. mandelbiscotti.

Gelatinfri mörk chokladpannacotta

Blanda samman Basic gel sweet creams med sockret.

Vaniljstången skärs upp och fröna skrapas ur.

Mjölken och grädden vägs upp i kastrullen, tillsätt även vaniljfröna och vaniljstången samt socker- och pektinblandningen.

Koka upp under ständig omrörning, gärna med en slickepott.

Låt koka någon minut, tag sedan av från spisen och tillsätt...

den uppvägda mörka chokladen. Blanda samman/mixa väl.

Låt pannacottan svalna något innan du fyller i önskad silikonform/glas, t.ex. Loop 8, Pavoflex interiör 160 mm diameter eller kanske Pavoni Delice Mignon. Kyl ner i kylskåp till ca. 4-6°C i kylskåp eller sätt på frys direkt. Desserten blir lika bra "färsk" som efter upptining från frys.
Pannacottor som fylls i silikonformar måste frysas.

Andra chokladvarianter som vi kan rekommendera

Felchlin, Bolivia 68%, mörk choklad. art.nr 49329
Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 74%, (ekologisk) mörk choklad. art.nr 49369
Felchlin, Sao Palme 60% #49359 eller 75%, mörk choklad. art.nr 49382

Gelatinfri Mango & Passionsfruktspannacotta

Samma tillvägagångssätt som till Vaniljpannacottan.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat