Meny Meny
Olika varianter på vegansk chokladmousse med Felchlin, Maracaibo 65% mörk choklad
Olika varianter på vegansk chokladmousse med Felchlin, Maracaibo 65% mörk choklad

Så här gör du:

Chokladmousse - Basrecept

Börja med att vispa upp 1200 g Sojagrädde ( Alpro, Cuisine Soya, 26% fett), eller havregrädde (ej för löst vispad).

Koka upp 600 g veganvätska, t.ex.Alpro, Soya Original 1,8% fett (sojamjölk) eller havre-, kokos-, mandel- eller hasselnötsmjölk.

Väg upp och tillsätt 125-150 g Felchlin, kakaosmör ner i den varma veganvätskan och blanda samman så det smälter.

Väg upp 750 g Chokladmoussegranulat (1 påse) och häll den varma veganvätskan (med smält kakaosmör i) direkt över chokladmoussegranulatet. Blanda samman väl eller mixa till en elastisk och homogen vegansk tryffel.
Vänd direkt ner den lättvispade vegangrädden pö om pö ner i den varma chokladtryffeln och blanda samman.

Den veganska moussen är klar att använda.

Fyll i silikonformar, glas, bägare, tårtor mm och sätt på antingen kyl i 3-4 timmar eller i frys.
Du kan även fylla moussen i strut och använda 1-2 dagar efter tillverkning för att t.ex. spritsa dekorationer mm.

Du kan också tillsätta Felchlin, kakaonibs, karamelliserade ÅSÖ-produkt #49308 direkt ner i moussen eller ha som dekoration ovanpå för att ge extra struktur och förtydliga de djupa tonerna av choklad.

Chokladmousse med extra kakao

Samma tillvägagångssätt som Chokladmousse - Basrecept, fast tillsätt kakaopulvret tillsammans med den uppkokta sojamjölken och kakaosmöret.

Chokladmousse smaksatt med hasselnötspraliné

Samma tillvägagångssätt som till Chokladmousse - Basrecept fast du behöver inte något kakaosmör utan tillsätt istället den lätt uppvärmda (30-35 °C) hasselnötspastan till den släta veganska "tryffeln" bestående av uppkokt veganmjölk och chokladmoussegranulat, blanda/mixa samman väl och vänd sedan direkt ner den uppvispade sojagrädden.

Du kan lätt byta ut och även blanda de olika pralinémassorna från Felchlin i denna lena och smakfulla chokladmousse för att få olika karaktärer.
• Felchlin, Rustic Noble Piemontese 60% Hasselnöt ÅSÖ-produkt #49353
• Felchlin, Fina Noble Valencia 60% Mandel, ÅSÖ-produkt #49334
• Felchlin, Rustica Noble Valencia 60% Mandel, ÅSÖ-produkt #493981

Chokladmousse smaksatt med kaffe

Samma tillvägagångssätt som Chokladmousse - Basrecept, fast här kan du tillsätta frystorkat kaffe efter att du blandat samman den uppkokta sojamjölken med kakaosmöret.

Chokladmousse med smak av te

Börja med att väga upp det te du vill smaksätta chokladmousse med. Beroende på vilken sort du väljer kan du behöva olika mängd te. använd gärna svarta tesorter.

Tillsätt uppvägt te till "veganmjölken" och täck med plastfilm. Ställ i kyl över natten för marinering.

Sila av den nu smaksatta veganvätskan och koka sedan upp den igen.

Tillsätt kakaosmöret och blanda samman.

Resterande steg är samma som Chokladmousse - Basrecept.

Dessa varianter på chokladmousse passar mycket bra till...

Att fylla i glas.

Spritsa som dekor, t.ex. ovanpå en dessert eller en tårta.

Gjuta i silikonformar, frysa och sedan glaza med vår kakao- eller fruktgeléglaze eller också spraya med t.ex. Dolce Velluto sprayfärg för en sammetsliknande effekt.

Till interiör i andra bakelser och tårtor.

Som ett yttre mousse som kapslar in en tårta/bakelse.

Olika varianter på vegansk chokladmousse med Felchlin, Maracaibo 65% mörk choklad

På ca. 5 minuter gör du en helt fantastisk, slät, len och smakfull chokladmousse på finaste Maracaibo 65% Grand Cru mörk choklad från Felchlin. Detta chokladmoussegranulatet innehåller karagener vilket ger moussen sin helt unika struktur och hållfasthet och den är dessutom fri från både ägg och gelatin. Så du kan själv bestämma om du vill göra moussen mejeribaserad utan ägg eller 100 % vegansk. 

Ska du gjuta moussen i Pavoni silikonformar eller i glas, görs det med fördel direkt när moussen är klar, men den går även utmärkt att fylla i spritspåsar och använda dagen efter för att t.ex. spritsa vackra rosetter. 

Den färdiga moussen går utmärkt att fysa och hållbarheten i kyl är mycket bra.

Spara som favorit

Ingredienser

Chokladmousse - Basrecept

  • 750 g Felchlin, Maracaibo, Chokladmoussegranulat (1 påse) art.nr ikonKöp
  • 1200 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 600 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 150 g Felchlin, Kakaosmör art.nr ikonKöp

Chokladmousse med extra kakao

  • 1200 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 600 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 150 g Felchlin, Kakaosmör art.nr ikonKöp
  • 30-60 g Felchlin, kakaopulver art.nr ikonKöp
  • 750 g Felchlin, Maracaibo, Chokladmoussegranulat (1 påse) art.nr ikonKöp

Chokladmousse smaksatt med hasselnötspraliné

  • 1200 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 600 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 450 g Felchlin, Praline 1:1 Hasselnötpasta art.nr ikonKöp
  • 750 g Felchlin, Maracaibo, Chokladmoussegranulat (1 påse) art.nr ikonKöp

Chokladmousse smaksatt med kaffe

  • 1200 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 600 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 150 g Felchlin, Kakaosmör art.nr ikonKöp
  • 20-40 g Frystorkat kaffe (alt. låt hela kaffebönor kallmarinera i sojamjölken över natten)
  • 750 g Felchlin, Maracaibo, Chokladmoussegranulat (1 påse) art.nr ikonKöp

Chokladmousse med smak av te

  • 600 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 50-60 g Svart te, t.ex. Söders Höjder art.nr ikonKöp
  • 150 g Felchlin, Kakaosmör art.nr ikonKöp
  • 1200 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 750 g Felchlin, Maracaibo, Chokladmoussegranulat (1 påse) art.nr ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chokladmousse - Basrecept

Börja med att vispa upp 1200 g Sojagrädde ( Alpro, Cuisine Soya, 26% fett), eller havregrädde (ej för löst vispad).

Koka upp 600 g veganvätska, t.ex.Alpro, Soya Original 1,8% fett (sojamjölk) eller havre-, kokos-, mandel- eller hasselnötsmjölk.

Väg upp och tillsätt 125-150 g Felchlin, kakaosmör ner i den varma veganvätskan och blanda samman så det smälter.

Väg upp 750 g Chokladmoussegranulat (1 påse) och häll den varma veganvätskan (med smält kakaosmör i) direkt över chokladmoussegranulatet. Blanda samman väl eller mixa till en elastisk och homogen vegansk tryffel.
Vänd direkt ner den lättvispade vegangrädden pö om pö ner i den varma chokladtryffeln och blanda samman.

Den veganska moussen är klar att använda.

Fyll i silikonformar, glas, bägare, tårtor mm och sätt på antingen kyl i 3-4 timmar eller i frys.
Du kan även fylla moussen i strut och använda 1-2 dagar efter tillverkning för att t.ex. spritsa dekorationer mm.

Du kan också tillsätta Felchlin, kakaonibs, karamelliserade ÅSÖ-produkt #49308 direkt ner i moussen eller ha som dekoration ovanpå för att ge extra struktur och förtydliga de djupa tonerna av choklad.

Chokladmousse med extra kakao

Samma tillvägagångssätt som Chokladmousse - Basrecept, fast tillsätt kakaopulvret tillsammans med den uppkokta sojamjölken och kakaosmöret.

Chokladmousse smaksatt med hasselnötspraliné

Samma tillvägagångssätt som till Chokladmousse - Basrecept fast du behöver inte något kakaosmör utan tillsätt istället den lätt uppvärmda (30-35 °C) hasselnötspastan till den släta veganska "tryffeln" bestående av uppkokt veganmjölk och chokladmoussegranulat, blanda/mixa samman väl och vänd sedan direkt ner den uppvispade sojagrädden.

Du kan lätt byta ut och även blanda de olika pralinémassorna från Felchlin i denna lena och smakfulla chokladmousse för att få olika karaktärer.
• Felchlin, Rustic Noble Piemontese 60% Hasselnöt ÅSÖ-produkt #49353
• Felchlin, Fina Noble Valencia 60% Mandel, ÅSÖ-produkt #49334
• Felchlin, Rustica Noble Valencia 60% Mandel, ÅSÖ-produkt #493981

Chokladmousse smaksatt med kaffe

Samma tillvägagångssätt som Chokladmousse - Basrecept, fast här kan du tillsätta frystorkat kaffe efter att du blandat samman den uppkokta sojamjölken med kakaosmöret.

Chokladmousse med smak av te

Börja med att väga upp det te du vill smaksätta chokladmousse med. Beroende på vilken sort du väljer kan du behöva olika mängd te. använd gärna svarta tesorter.

Tillsätt uppvägt te till "veganmjölken" och täck med plastfilm. Ställ i kyl över natten för marinering.

Sila av den nu smaksatta veganvätskan och koka sedan upp den igen.

Tillsätt kakaosmöret och blanda samman.

Resterande steg är samma som Chokladmousse - Basrecept.

Dessa varianter på chokladmousse passar mycket bra till...

Att fylla i glas.

Spritsa som dekor, t.ex. ovanpå en dessert eller en tårta.

Gjuta i silikonformar, frysa och sedan glaza med vår kakao- eller fruktgeléglaze eller också spraya med t.ex. Dolce Velluto sprayfärg för en sammetsliknande effekt.

Till interiör i andra bakelser och tårtor.

Som ett yttre mousse som kapslar in en tårta/bakelse.

Produkter i receptet

vänster höger

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat