Kryddig och smakfull morotskaka
Blanda samman rumstempererad BASIC Textur med oljan med en vinge.
Blanda samman kryddorna med strösockret. Det går åt rätt mycket kryddor.
Häll kryddsockerblandningen (ink saltet) ner i BASIC Textur och oljeblandningen.
Sikta mjölet och tillsätt det till ovanstående, tag även med de finrivna morötterna.
Blanda allt väl med vinge (OBS, vispa inte).
FÖR INFO:
Self Rising vetemjöl består av; Vetemjöl, vetestärkelse, bakpulver (E 500, E341, E450), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).
Blanda själv: 1000 g vetemjöl, 35-40 g bakpulver, 20 g salt, ev. extra vetestärkelse. Blanda noggrant samman och sikta.
Tillvägagångssätt Avbakning i kapsel 45x60x3 cm
Sätt ugnen på 165-175°C.
Smörj en ca. 45x60 cm stor form med kant med ett tunt lager olja.
Klä sedan formen med ett bakplåtspapper.
Stryk ut morotssmeten i formen, ca.2,5-3 cm tjockt.
Baka av i 165-175°C i varmluftsugn, ca 45-50 minuter. Kakan ska kännas luftig och lätt när den tas ut. Beroende på vilken ugn du har så kan baktiden variera.
Låt svalna helt i kyl innan portionering. Det blir 108 st á 5x5 cm
Frosting med citron, lime och vanilj - Räcker till ovanstående kapsel
Smält Vegan Choc Vit försiktigt i microvågsugnen.
Vispa upp samtliga ingredienser utom Instant Vegan Gel & färskosten/uppvispad havregrädde.
Tillsätt Instant Vegan Gel och mixa helt slät med en kraftig stavmixer.
Vänd försiktigt ner den veganska färskosten och blanda samman alt. vänd ner den uppvispade havregrädden (havregurten går bra att tillsätta både här och tidigare).
Bred ut frostingen över den kylskåpskalla morotskakan och garnera med rivet lime- och/eller citronskal samt ev. riven vit Vegan Choc.
Sätt kakan i kyl och låt frostingen stelna innan den skärs upp.
Frostingen blir fluffigare och känns något lättare med uppvispad havrevisp/havregrädde och den balanseras bra med naturell havregurt.
Bägge varianter fungerar mycket bra.