Meny Meny
Vit- och ljus chokladmousse - 100 % växtbaserad
Vit- och ljus chokladmousse - 100 % växtbaserad

Så här gör du:

Vit mousse med Vegan Choc

Börja med att finhacka den veganska chokladen.

Vispa upp den veganska grädden.

Blanda samman vätskan (havredryck, sojadryck eller liknande - OBS! Måste ha minst 120 mg kalcium per 100 g för att pektinet ska fungera) med pektinet Herba Gel Sweet Creams. Normalt räcker det med 16 g av detta pektin till detta recept, men vill du ha den något fastare så öka några gram.

Tillsätt eventuellt vaniljstång eller vaniljextrakt av bra kvalitet.

Koka upp.

Slå uppkoket över den finhackade veganchokladen och mixa den helt slät till en glansig och elastisk ganache.

Vänd ner den uppvispade vegangrädden i ett par steg ner i chokladganachen och blanda samman till en slät mousse.

Klar att använda.

Går mycket bra att frysa när moussen är fylld i silikonformar, tårtor, glas eller liknande.

Ljus mousse med Vegan Choc

Byt bara ut den vita mot den ljusa Veganchokladen i receptet ovan, i övrigt allt samma.

Vill du kan du även boosta upp kakaosmaken genom att tillsätta lite rent kakaopulver till receptet eller också blanda Vegan Choc Ljus 44 % med Felchlin Maracaibo 100 % kakaomassa.

Vit- och ljus chokladmousse - 100 % växtbaserad

Detta är två fantastiskt bra mousser för den växtbaserade livsstilen. Felchlin Vegan Choc Vit 38 % och Ljus 44 % kommer verkligen till sin rätt i dessa krämiga och välsmakande mousser som naturligtvis även är frysbara.

Vill du kan du självklart boosta upp kakaosmaken på "mjölkchokladvarianten" med Felchlins smakfulla kakaopulver.

Spara som favorit

Ingredienser

Vit mousse med Vegan Choc

  • 500 g Felchlin, Vegan Choc 38 %, vit ikonKöp
  • 500 g Oatly, Havredryck alt. Alpro, Soyadryck (Extraberikad med kalcium, vilket de flesta är. 120 mg/100 g)
  • 16-20 g Herba Gel, Sweet Creams ikonKöp
  • 800 g Alpro, Soya Cuisine 26 % alt. Planti, Havregrädde, Creamy Dessert
  • Tillsätt gärna vanilj

Ljus mousse med Vegan Choc

  • 500 g Felchlin, Vegan Choc 44 %, ljus ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Vit mousse med Vegan Choc

Börja med att finhacka den veganska chokladen.

Vispa upp den veganska grädden.

Blanda samman vätskan (havredryck, sojadryck eller liknande - OBS! Måste ha minst 120 mg kalcium per 100 g för att pektinet ska fungera) med pektinet Herba Gel Sweet Creams. Normalt räcker det med 16 g av detta pektin till detta recept, men vill du ha den något fastare så öka några gram.

Tillsätt eventuellt vaniljstång eller vaniljextrakt av bra kvalitet.

Koka upp.

Slå uppkoket över den finhackade veganchokladen och mixa den helt slät till en glansig och elastisk ganache.

Vänd ner den uppvispade vegangrädden i ett par steg ner i chokladganachen och blanda samman till en slät mousse.

Klar att använda.

Går mycket bra att frysa när moussen är fylld i silikonformar, tårtor, glas eller liknande.

Ljus mousse med Vegan Choc

Byt bara ut den vita mot den ljusa Veganchokladen i receptet ovan, i övrigt allt samma.

Vill du kan du även boosta upp kakaosmaken genom att tillsätta lite rent kakaopulver till receptet eller också blanda Vegan Choc Ljus 44 % med Felchlin Maracaibo 100 % kakaomassa.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat