Vit mousse med Vegan Choc
Börja med att finhacka den veganska chokladen.
Vispa upp den veganska grädden.
Blanda samman vätskan (havredryck, sojadryck eller liknande - OBS! Måste ha minst 120 mg kalcium per 100 g för att pektinet ska fungera) med pektinet Herba Gel Sweet Creams. Normalt räcker det med 16 g av detta pektin till detta recept, men vill du ha den något fastare så öka några gram.
Tillsätt eventuellt vaniljstång eller vaniljextrakt av bra kvalitet.
Koka upp.
Slå uppkoket över den finhackade veganchokladen och mixa den helt slät till en glansig och elastisk ganache.
Vänd ner den uppvispade vegangrädden i ett par steg ner i chokladganachen och blanda samman till en slät mousse.
Klar att använda.
Går mycket bra att frysa när moussen är fylld i silikonformar, tårtor, glas eller liknande.
Ljus mousse med Vegan Choc
Byt bara ut den vita mot den ljusa Veganchokladen i receptet ovan, i övrigt allt samma.
Vill du kan du även boosta upp kakaosmaken genom att tillsätta lite rent kakaopulver till receptet eller också blanda Vegan Choc Ljus 44 % med Felchlin Maracaibo 100 % kakaomassa.