Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Dessert från Jesper Zällh

Dessert från Jesper Zällh

Skriv ut

Jesper (@bakinginsweden) bjuder här på en läcker skapelse. Testa att göra den du också!

Du hittar många olika fina överföringsark i vår webshop

Portioner:

Ingredienser

Botten med Lemonosa

  • 165 g Felchlin, Lemonosa, art.nr 49385-6
  • 80 g smör, 80 %
  • 45 g strösocker
  • 110 g vetemjöl
  • 4 g salt
  • 82 g ägg
  • 5 g vallmofrö, blå

Kola med citrontimjan

  • 150 g grädde, 40 %
  • 150 g strösocker
  • 35 g glykos, art.nr 49540
  • 35 g sirap
  • 30 g smör, 80 %
  • 3-4 kvistar citrontimjan, färsk. (Hela kvistar så är det lättare att plocka upp dem.)

Marshmallow

  • 250 g strösocker
  • 90 g vatten
  • 90 g glykos, art.nr 49540
  • 27 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 146 g glykos, art.nr 49540
  • 180 g Felchlin, Lemonosa, art.nr 49385-6

Anvisningar

Botten med Lemonosa

  1. Smält smör och socker i en kastrull.
  2. Smält försiktigt lemonosafyllningen i mikron.
  3. Blanda ihop i kastrullen.
  4. Blanda sedan i saltet och mjölet.
  5. Tillsätt och blanda i äggen.
  6. Fyll i anslagsringar, i plåt eller i baktåliga silikonformar beroende på vilken form man vill ha.
  7. Baka av i 165 °C i ca 11 minuter.

Kola med citrontimjan

  1. Koka allt utom smör och citrontimjan i en kastrull till ca 125 °C.
  2. Rör sedan ner citrontimjan och smör. Låt citrontimjan ligga kvar och dra ett tag för att ge smak, plocka sedan upp de hela kvistarna. Ju längre de ligger i desto mer smak.
  3. Slå sedan kolan över den bakade botten.
  4. Låt stå över natten.

Marshmallow

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Koka upp socker, vatten och 90 g glykossirap till 112 °C och lägg i gelatinbladen så de smälter.
  3. Tillsätt sedan 146 g glykossirap samt kastrullen med socker/gelatin-vätskan i en blandare med visp. Vispa till smeten är som en fluffig massa, likt maräng. Vänd sedan ner Lemonosa som är uppvärmd till 32-34 °C.
  4. Häll ut önskat lager över kolan, låt stå över natt.
  5. Obs! Det kommer bli mer marshmallow än vad som behövs. Slå upp det i en plåt eller fyrkantig form, skär sedan upp när den satt sig så finns det extra citronmarshmallows.

Färdigställande av biten

  1. Smält och färga in Felchlins vita choklad Edelweiss 36 % med Pavoni citrongul färg (fettlöslig, art.nr 26887). Viskositeten är riktigt bra i denna choklad så du behöver inte tillsätta något kakaosmör. TEMPERERA sedan!
  2. Doppa sedan biten i chokladen så att den täcker allt utom ovansidan.
  3. Använd sedan en uppvispad ganach för att spritsa ovansidan. (Vit, mjölk eller mörk - det är en smaksak).
  4. Temperera mörk choklad, t.ex. Felchlin Madagascar 64 % och stryk ut på överföringsark.
  5. Med vänlig hälsning, Jesper Zällh

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag