Meny Meny
Chokladstång Toblerone 2.0
Chokladstång Toblerone 2.0

Så här gör du:

Kladdkaka

Smält smöret och häll över chokladen.

Blanda resterande ingredienser och blanda väl till en slät smet.

Häll upp i en låg kapsel. Baka på 200 grader i 10 minuter.

Pralinétryffel

Koka socker, vatten och vaniljstång till 115 grader, tillsätt mandel och rör om tills sockret karamelliserats och fått en gyllenbrun nyans.

Häll ut tryffeln på en silikonmatta och låt svalna helt.

Koka upp grädde och häll över chokladen. Mixa till en tryffel.

Mixa den karamelliserade mandeln till praliné, blanda sedan denna med tryffeln.

Häll pralinétryffeln ovanpå kladdkakan och låt den sätta sig i kylen över natten.

Skär upp i bitar (7,5 x 2,5 cm) och doppa dem i mjölkchoklad.

Dekoridé: Gör ett chokladlöv i mörk choklad på varje bit. Stänk slutligen med rosa och lila kakaosmör.

Chokladstång Toblerone 2.0

Chokladstänger i flera olika smaker finns alltid i disken hos Thimons Konditori & Bageri i Nässjö. Stängerna är enkla att göra och de har god hållbarhet eftersom de är chokladdoppade.

Här bjuder Thimons konditorer Markus Ekelund och Alexandra Lövqvist på fyra recept. Gör ett, eller alla! 

  

Ikon 132 st stänger, ca 7,5 x 2,5 cm
Ikon Thimons Konditori

Spara som favorit

Ingredienser

Kladdkaka

  • 700 g smör
  • 700 g mörk choklad, t ex Felchlin Sao Palme 75 % ikonKöp
  • 600 g socker
  • 560 g ägg
  • 280 g maizena

Pralinétryffel

  • 400 g socker
  • 200 g vatten
  • 1 st vaniljstång, t ex ekologisk Bourbonvanilj ikonKöp
  • 500 g rostad hel mandel med skal
  • 300 g grädde
  • 400 g mjölkchoklad, t ex Felchlin Sao Palme 36 % ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Kladdkaka

Smält smöret och häll över chokladen.

Blanda resterande ingredienser och blanda väl till en slät smet.

Häll upp i en låg kapsel. Baka på 200 grader i 10 minuter.

Pralinétryffel

Koka socker, vatten och vaniljstång till 115 grader, tillsätt mandel och rör om tills sockret karamelliserats och fått en gyllenbrun nyans.

Häll ut tryffeln på en silikonmatta och låt svalna helt.

Koka upp grädde och häll över chokladen. Mixa till en tryffel.

Mixa den karamelliserade mandeln till praliné, blanda sedan denna med tryffeln.

Häll pralinétryffeln ovanpå kladdkakan och låt den sätta sig i kylen över natten.

Skär upp i bitar (7,5 x 2,5 cm) och doppa dem i mjölkchoklad.

Dekoridé: Gör ett chokladlöv i mörk choklad på varje bit. Stänk slutligen med rosa och lila kakaosmör.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat