Hjortronkompott
Koka försiktigt ihop hjortron, citron och socker.
Tillsätt gelatin.
Häll upp i Pavoni interiörform KE020, beräkna 200 g kompott per form.
Frys.
Mjukseg mandelbotten
Använd en 16 cm anslagsring och sätt en mindre ring i mitten som passar hålet på tårtformen. Spritsa ut smeten mellan ringarna, baka i 160 grader i cirka 16 minuter. Varje tårtbotten bör väga ca 120 g.
Mandelpraliné
Mixa mandel med socker och salt till en oljig massa.
Tillsätt mjölkchokladen och fortsätt mixa till en slät massa.
Spritsa pralinén i ett tunt lager på mandelbotten.
Vit vaniljchokladmousse
Väg upp chokladen i en skål.
Koka upp 216 g grädde och vaniljstång, låt dra cirka 15 minuter.
Koka upp igen och sila den över chokladen. Mixa slät.
Värm äggula och socker till 85 grader, vispa svalt.
Smält gelatin och tillsätt i blandningen.
Vänd ner ägg- och sockerblandningen i chokladen och vänd sist ner löst vispad grädde.
Fyll Pavoniformen Queen. Lägg i hjortroninteriören och avsluta med botten. Gör även kupoler av moussen och använd som dekor.
Glasera med valfri glaze och dekorera efter eget tycke och smak.