Vaniljpannacotta, växtbaserad (för glas eller gjuta i silikonform)
Blanda samman BASIC Gel sweet creams med sockret.
Vill du använda vaniljstång skär du upp och skrapar ur fröna och lägger allt (frö och vaniljskida) i kastrullen. Du kan också smaksätta med äkta vaniljsocker, äkta vaniljarom och vaniljkärnor.
Tillsätt socker- & Basic Gel sweet creams-blandningen till den kalla gräddmjölken, tillsätt även Basic Textur.
För att fylla i glas:
30 g BASIC Gel sweet creams
60 g BASIC Textur
Stabilare för att fylla i silikonform:
45 g BASIC Gel sweet creams
112 g BASIC Textur
Sojamjölken och sojagrädden vägs upp och tillsätts i kastrullen.
Värm på lite lätt och mixa sedan allt så ingredienserna blandar sig väl.
Koka upp under ständig omrörning med en slickepott. Koka i ca. 1 minut.
Tag kastrullen av spisen och mixa väl med en stavmixer.
Fyll den något avsvalnade pannacottan i önskat glas (t.ex. Loop 18, Artikelnr: 41367) eller en silikonform (t.ex. Pavoni, Pavoflex 3D, PX4360S, Miami, Artikelnr: 25812) och kyl sedan ner till ca. 4-6°C i kylskåp alternativt sätt in dem direkt i frys.
OBS: Fyller du i silikonformar måste du frysa dem.
Pannacottan blir lika bra upptinad efter frysning som endast nedkyld i kylen.
Vegan Choc Vit- eller Ljus pannacotta, växtbaserat
Blanda samman BASIC Gel sweet creams med sockret.
Mjukare konsistens för att fylla i glas:
35 g BASIC Gel sweet creams
Fastare konsistens för att gjuta i silikonformar:
45 g BASIC Gel sweet creams
Vill du använda vaniljstång skär du upp och skrapar ur fröna och lägger allt (frö och vaniljskida) i kastrullen. Du kan också smaksätta med äkta vaniljsocker, äkta vaniljarom och vaniljkärnor.
Sojamjölken och sojagrädden vägs upp i kastrullen. Tillsätt även socker- och pektinblandningen, BASIC Textur samt vaniljen i den kalla vätskan.
Värm på lite lätt och mixa sedan allt så ingredienserna blandar sig väl.
Koka upp under ständig omrörning med en slickepott. Koka i ca. 1 minut.
Tag kastrullen av spisen och tillsätt finhackad Vegan Choc Vit eller Ljus och mixa väl med en stavmixer.
För vegansk "vit chokladpannacotta" tag 440 g Vegan Choc Vit 38%
För vegansk "ljus mjölkchokladpannacotta" tag 375 g Vegan Choc Ljus 44%
Fyll den något avsvalnade pannacottan i önskat glas (t.ex. Plastglas, Bodeglass 22 cl, Artikelnr: 41346) eller en silikonform (t.ex. Pavoni, silikonform Cake Top Jelly, Artikelnr: 25803) och kyl sedan ner till ca. 4-6°C i kylskåp alternativt sätt in dem direkt i frys.
OBS: Fyller du i silikonformar måste du frysa dem.
Pannacottan blir lika bra upptinad efter frysning som endast nedkyld i kylen.
Mangopannacotta, växtbaserad
Samma tillvägagångssätt som till den veganska vaniljpannacottan.
Tänk på att tjockleken/konsistensen av olika fruktpuréer och även smaker kan påverka konsistensen på själva pannacottan.
Dekor av gjuten pannacotta i silikonform
Du kan antingen spraya den frysta urtagna pannacottan med Dolce Velluto sprayfärg för en sammetsliknande effekt eller också glaza den med en fruktgeléglaze eller kakaoglaze (se våra övriga recept för detta).