Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
3 varianter av 100% växtbaserad pannacotta

3 varianter av 100% växtbaserad pannacotta

Skriv ut

Här bjuder vi dig på tre varianter av pannacotta, alla är 100% växtbaserade. För att enkelt och lätt få till rätt smältande, kkrämiga och mjuka pannacottakänsla i munnen använder vi BASIC Gel sweet creams i stället för gelatin. Det är ett helt naturligt citruspektin framtaget för bl.a. grädd- och mjölkbaserade desserter som just Pannacotta, krämer och mousser, och som i dessa fall, 100% växtbaserade (veganska) pannacottor.

BASIC Gel sweet creams reagerar på kalcium.

Portioner: Ca. 2500 gram

Ingredienser

Vaniljpannacotta, växtbaserad (för glas eller gjuta i silikonform)

  • 1100 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 1000 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 60-112 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26100 (mängd beror på glas eller silikonform)
  • 325 g Strösocker
  • 5 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr 49575
  • 30-45 g BASIC Gel sweet creams (mängd beror på fylla i glas eller gjuta i silikonform). art.nr 26104

Vegan Choc Vit- eller Ljus pannacotta, växtbaserat

  • 1000 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 1000 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 125 g Strösocker
  • 62,5 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26100
  • 3-5 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr 49575
  • 35-45 g BASIC Gel sweet creams (mängd beror på fylla i glas eller gjuta i silikonform). art.nr 26104
  • 440 g Felchlin, Vegan Choc Vit 38% Ekologisk art.nr 49383
  • 375 g Vegan Choc Ljus 44% Ekologisk art.nr 49384

Mangopannacotta, växtbaserad

  • 1000 g Vegan, Alpro, Cuisine Soya 26% fett (vispbar sojagrädde)
  • 600 g Mangopuré, Bonne (inget tillsatt socker) art.nr 497555
  • 500 g Veganvätska, Alpro Soya Original 1,8% fett (sojamjölk)
  • 62,5 g Basic Textur (Citrusfiber) art.nr 26100
  • 325 g Strösocker
  • 30-39 g BASIC Gel sweet creams (mängd beror på fylla i glas eller gjuta i silikonform). art.nr 26104

Anvisningar

Vaniljpannacotta, växtbaserad (för glas eller gjuta i silikonform)

  1. Blanda samman BASIC Gel sweet creams med sockret.
  2. Vill du använda vaniljstång skär du upp och skrapar ur fröna och lägger allt (frö och vaniljskida) i kastrullen. Du kan också smaksätta med äkta vaniljsocker, äkta vaniljarom och vaniljkärnor.
  3. Tillsätt socker- & Basic Gel sweet creams-blandningen till den kalla gräddmjölken, tillsätt även Basic Textur.
    För att fylla i glas:
    30 g BASIC Gel sweet creams
    60 g BASIC Textur

    Stabilare för att fylla i silikonform:
    45 g BASIC Gel sweet creams
    112 g BASIC Textur
  4. Sojamjölken och sojagrädden vägs upp och tillsätts i kastrullen.
  5. Värm på lite lätt och mixa sedan allt så ingredienserna blandar sig väl.
  6. Koka upp under ständig omrörning med en slickepott. Koka i ca. 1 minut.
  7. Tag kastrullen av spisen och mixa väl med en stavmixer.
  8. Fyll den något avsvalnade pannacottan i önskat glas (t.ex. Loop 18, Artikelnr: 41367) eller en silikonform (t.ex. Pavoni, Pavoflex 3D, PX4360S, Miami, Artikelnr: 25812) och kyl sedan ner till ca. 4-6°C i kylskåp alternativt sätt in dem direkt i frys.
    OBS: Fyller du i silikonformar måste du frysa dem.
    Pannacottan blir lika bra upptinad efter frysning som endast nedkyld i kylen.

Vegan Choc Vit- eller Ljus pannacotta, växtbaserat

  1. Blanda samman BASIC Gel sweet creams med sockret.

    Mjukare konsistens för att fylla i glas:
    35 g BASIC Gel sweet creams

    Fastare konsistens för att gjuta i silikonformar:
    45 g BASIC Gel sweet creams
  2. Vill du använda vaniljstång skär du upp och skrapar ur fröna och lägger allt (frö och vaniljskida) i kastrullen. Du kan också smaksätta med äkta vaniljsocker, äkta vaniljarom och vaniljkärnor.
  3. Sojamjölken och sojagrädden vägs upp i kastrullen. Tillsätt även socker- och pektinblandningen, BASIC Textur samt vaniljen i den kalla vätskan.
  4. Värm på lite lätt och mixa sedan allt så ingredienserna blandar sig väl.
  5. Koka upp under ständig omrörning med en slickepott. Koka i ca. 1 minut.
  6. Tag kastrullen av spisen och tillsätt finhackad Vegan Choc Vit eller Ljus och mixa väl med en stavmixer.

    För vegansk "vit chokladpannacotta" tag 440 g Vegan Choc Vit 38%
    För vegansk "ljus mjölkchokladpannacotta" tag 375 g Vegan Choc Ljus 44%
  7. Fyll den något avsvalnade pannacottan i önskat glas (t.ex. Plastglas, Bodeglass 22 cl, Artikelnr: 41346) eller en silikonform (t.ex. Pavoni, silikonform Cake Top Jelly, Artikelnr: 25803) och kyl sedan ner till ca. 4-6°C i kylskåp alternativt sätt in dem direkt i frys.
    OBS: Fyller du i silikonformar måste du frysa dem.
    Pannacottan blir lika bra upptinad efter frysning som endast nedkyld i kylen.

Mangopannacotta, växtbaserad

  1. Samma tillvägagångssätt som till den veganska vaniljpannacottan.
    Tänk på att tjockleken/konsistensen av olika fruktpuréer och även smaker kan påverka konsistensen på själva pannacottan.

Dekor av gjuten pannacotta i silikonform

  1. Du kan antingen spraya den frysta urtagna pannacottan med Dolce Velluto sprayfärg för en sammetsliknande effekt eller också glaza den med en fruktgeléglaze eller kakaoglaze (se våra övriga recept för detta).

Produkter i receptet

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag