Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Thaibasilikapralin med limegelé och kokos (vegansk) 80 praliner (2 formar, CW2022)

Thaibasilikapralin med limegelé och kokos (vegansk) 80 praliner (2 formar, CW2022)

Skriv ut

“Thaibasilika med kokos och limegelé, jag ville göra en riktigt annorlunda fyllning som sticker ut. Dessutom är den fri från mjölkprodukter. Jag älskar att laborera och vika av ifrån normen med grädde och smör i allt. Vissa smaker mår bättre utan grädde men vissa smaker kommer helt till sin rätt med mjölkprodukter”

Kalle Jungstedt


Portioner: Ca 80 praliner

Ingredienser

Pralinskal

  • Felchlin, kakaosmör, art.nr 493360
  • Felchlin, Sao Palme 60 % mörk choklad, art.nr 49359-2
  • Fett- & alkohollösliga färger från Pavoni

Limegelé

  • 100 g limejuice
  • 25 g strösocker
  • 4 g Herba Gel Sweets, art.nr 261011
  • 80 g strösocker
  • 15 g glykos, art.nr 49540
  • 3 g äppelsyra, art.nr 49580

Thaibasilikaolja

  • 20 g Thaibasilika
  • 5 g spenat
  • 250 g rapsolja

Vegansk ganache med Thaibasilika och kokos

  • 135 g kokosmjölk 10 % Aroy D
  • 10 g glykos, art.nr 49540
  • 40,5 g trimolin, invertsocker, art.nr 49582
  • 22,5 g sorbitol
  • 225 g Felchlin, Vegan Choc 38 %, vit, art.nr 49383-2
  • 1,5 g äppelsyra, art.nr 49580
  • 33 g Felchlin, kakaosmör, art.nr 493360
  • 35 g Thaibasilikaolja (enligt recept tidigare)

Anvisningar

Pralinskal

  1. Använd valfria pralinformar eller CW2022. Vi har mängder med pralinformar att välja mellan på Åsö.
  2. Temperera det färgade kakaosmöret och dekorera formarna enligt bilden eller efter eget önskemål.
  3. Gjut tunna pralinskal med tempererad Felchlin Sao Palme 60 % mörk choklad.

Limegelé

  1. Börja med att blanda första delen av sockret med pektinet (Herba Gel Sweets art.nr 261011).
  2. Värm upp limejuicen till över 80 °C.
  3. Sikta ned lite i taget av socker- & pektinblandningen medan limejuicen småsjuder.
  4. Rör konstant och koka limejuicen i någon minut på låg värme.
  5. Tillsätt glykos och andra delen av sockret och koka till 104 °C.
  6. Ta av från värmen och tillsätt äppelsyra.
  7. Låt svalna under lock eller täck med plastfilm.
  8. Låt svalna till rumstemperatur och mixa sedan till en slät gelé.
  9. Spritsa en klick i varje form.

Thaibasilikaolja

  1. Mixa en grön olja av thaibasilika, spenat och rapsolja i en stark mixer på högsta fart i 2-3 minuter.
  2. Sila av oljan och låt den stå över natten så att oljan separerar ifrån vattnet som kommer ut ur thaibasilikabladen.
  3. Mät upp 35 gram och använd det till en omgång praliner.
  4. Spara resterande olja i kylskåpet till nästa omgång.

Vegansk ganache med Thaibasilika och kokos

  1. Värm kokosmjölk, glykos, trimolin, sorbitol, kakaofett och äppelsyra till 80 °C.
  2. Låt svalna till 32–33 °C under plastfilm.
  3. Mixa tillsammans med tempererad vit vegansk choklad. Tillsätt lite i taget av chokladen, och sedan oljan tills du fått en homogen emulsion.
  4. Ganachen ska vara ljusgrön. Fyll resten (efter att limegelén spritsats i) av formen med thaibasilikaganachen.
  5. Låt kristallisera.
  6. Locka pralinerna.
  7. De håller sig bäst om de förvaras i 15 °C och 60 % luftfuktighet.
  8. Vill du så kan du även chockfrysa pralinerna, men då måste de vara packade helt lufttätt i skyddande kartonger. Förvaras sedan i frys och tinas långsamt upp utan att bryta förpackningen. På så sätt kan du lätt bytta stora lager och ta fram när det behövs.

Produkter i receptet

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag