Meny Meny

Åsö Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

Choklad & Kakaoprodukter, Artikelnr: 146021, Förpackning: 10 kg

2728 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg
Frakt
Leverans inom 1-2 dagar
Frakt
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Frakt
3500 produkter i lager
Frakt
Säker betalning med 20 dagars faktura
Åsö Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

Åsö Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

En mörk extra bitter allroundchoklad på 70 % med en härlig intensitet av kakao

Choklad & Kakaoprodukter, Artikelnr: 146021, Förpackning: 10 kg

2728 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg

Leverans inom 1-2 dagar

Finns i lager

En mörk extra bitter allroundchoklad på 70 % med en härlig intensitet av kakao

Passar bra till+

Chokladen passar utmärkt för att användas som bas till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck, mousse, kräm, bavaroise, crémeux, glass, sås, spegelgelé, överdrag och gjutning samt för att göra olika typer av dekorationer.

Viskositet+

Denna kraftfulla choklad har en viskositet och smältbarhet på 3 av 5 droppar och är därmed en bra choklad att använda inom de flesta områden som t.ex. överdrag, gjutning, fyllningar, mousser och dekorationer.

Smak +

Smaken på Åsö mörk choklad 70 % domineras av en intensiv och kraftfull bitterhet men är ändå väldigt balanserad i sin aromatiska chokladsmak. Rätt mängd av fruktig syrlighet i kombination med en något lägre sötma skapar balans och kontrast i denna choklad.

Utseende+

Mörk och djupbrun kakaofärg.

Temperering+

Åsö-chokladen måste tempereras, antingen i en chokladmaskin, för hand med hjälp av tablering eller ympmetoden eller genom att tillsätta Mycryo. Se tempereringskurvan under fliken Tablering.

Tablering+

  • Smält chokladen försiktigt till 45-50 °C (antingen försiktigt i mikrovågsugn, i vattenbad eller på spisen. Rör om hela tiden, chokladen får ej bränna vid).
  • Häll ut ca 2/3-delar till 3/4-delar på en helt slät stenskiva.
  • Bearbeta chokladen genom att stryka ut den ett par gånger så att temperaturen går ner till ca. 26-27 °C.
  • Häll/skapa sedan tillbaka den arbetade och avsvalnade chokladen till den varma chokladen som är kvar i bunken och blandas dem väl.
  • Sluttemperaturen bör ligga på 31-32 °C.
  • Gör ett stelningsprov och se så att chokladen kristalliseras på rätt sätt och blir blank och fin.

Idealtemperatur för att doppa är ca 31-32 °C.

Specifikationer +

Nettokvantitet: 10 kg

Beteckning: Mörk choklad minst 70% kakao

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (SOJALECITIN).

Förvaringsanvisning: Förvara torrt (max 65% RH), svalt (15-18 °C) och luktfritt. Skyddas från starkt ljus.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk.

Näringdeklaration per 100g +

Energi Kj 2372 kJ
Energi 567 kcal
Fett 42,8 g
Varav mättat fett 25,7 g
Kolhydrat 30,8 g
Varav sockerarter 27,0 g
Protein 7,7 g
Salt 0,02 g

Relaterade recept

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat