Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Jultryffel smaksatt med svart Chaite

Jultryffel smaksatt med svart Chaite

Skriv ut

En härligt kryddig chokladtryffel med smaker av peppar, kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika och underbar choklad från Felchlin. Perfekt att avnjuta i vintriga- och juliga stunder!

Nedan finner du två olika varianter på samma tryffel.

Portioner: Tryffeln räcker till ca. 1 låda tryffelbollar, 504 st

Ingredienser

Chaigrädde till tryffeln

  • 2050 g Grädde 40%
  • 150 g Te Chai art.nr 8462

Chaitryffel

  • 1650 g Smaksatt Chaigrädde
  • 275 g Trimolin/Invertsocker art.nr 49582
  • 35 g Glykos art.nr 49540
  • 950 g Felchlin, Sao Palme 60% mörk choklad art.nr 49359
  • 475 g Felchlin, Sao Palme 36% mjölkchoklad art.nr 49358
  • 250 g Rapsolja (eko, ej kallpressad) alt. smör

Anvisningar

Chaigrädde till tryffeln

  1. Koka upp grädden och tillsätt sedan Chaitet.
  2. Låt dra i 15-20 minuter, täck gärna bunken.
  3. Sila av grädden ner i en bunke (det kommer bli mindre än vad det var från början).

Chaitryffel

  1. Väg upp och använd den smaksatta chaigrädden från steg 1.
  2. Tillsätt Trimolin, glykos och koka upp
  3. Beroende på vilken smidighet du vill ha på ganachen tillsätter du chokladen på olika sätt. Antingen slå all vätska över chokladen och mixa eller tillför chokladen i tre omgångar och mixa.
  4. Tillsätt oljan eller smöret och mixa slätt med en kraftig mixer.
  5. Låt temperaturen på ganachen gå ner till 29-30°C innan skalen fylls.
  6. Låt stå och kristallisera över natten innan tryfflarna tätas med otempererad choklad.
  7. Rulla tryfflarna i tempererad choklad. Dekorera efter eget önskemål.

Produkter i receptet

Te, Chai

Artikelnr: 8462

Förpackning: 2 kg

439 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Sao Palme 60%, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49359

Förpackning: 10 kg

1411 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Sao Palme 36%, mjölkchoklad, Rondo

Artikelnr: 49358

Förpackning: 10 kg

1531 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Trimolin, invertsocker

Artikelnr: 49582

Förpackning: 7 kg

500 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Callebaut, tryffelkulor, mjölkchoklad, 2,7 g, 25 mm (504 st)

Artikelnr: 050015

Förpackning: 504 st

476 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Callebaut, tryffelkulor, vit choklad, 2,7 g, 25 mm (504 st)

Artikelnr: 050016

Förpackning: 504 st

476 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Callebaut, tryffelkulor, mörk choklad, 2,7 g, 25 mm (504 st)

Artikelnr: 050017

Förpackning: 504 st

476 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Glykos, hink

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

417 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Basic Sweet, 500 ml

Artikelnr: 26109

Förpackning: 500 ml

148 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Felchlin, Edelweiss 36%, vit choklad, Rondo

Artikelnr: 49367

Förpackning: 6 kg

1035 kr exkl. moms

I lager

LÄGG I VARUKORGEN

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson