Meny Meny
Jultryffel smaksatt med svart Chaite
Jultryffel smaksatt med svart Chaite

Så här gör du:

Chaigrädde till tryffeln

Koka upp grädden och tillsätt sedan Chai-teet.

Låt dra i 15-20 minuter, täck gärna bunken.

Sila av grädden ner i en bunke (det kommer bli mindre än vad det var från början).

Chaitryffel

Väg upp och använd den smaksatta chaigrädden från steg 1.

Tillsätt trimolin och glykos. Koka upp.

Beroende på vilken smidighet du vill ha på ganachen tillsätter du chokladen på olika sätt. Antingen slå all vätska över chokladen och mixa, eller tillför chokladen i tre omgångar och mixa.

Tillsätt oljan eller smöret och mixa slätt med en kraftig mixer.

Låt temperaturen på ganachen gå ner till 29-30 °C innan skalen fylls.

Låt stå och kristallisera över natten innan tryfflarna tätas med otempererad choklad.

Rulla tryfflarna i tempererad choklad. Dekorera efter eget önskemål.

Jultryffel smaksatt med svart Chaite

En härligt kryddig chokladtryffel med smaker av peppar, kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika och underbar choklad från Felchlin. Perfekt att avnjuta i vintriga- och juliga stunder!

Nedan finner du två olika varianter på samma tryffel.

Ikon Tryffeln räcker till ca 1 låda tryffelkulor, 504 st
Ikon Emanuel Andrén

Spara som favorit

Ingredienser

Chaigrädde till tryffeln

  • 2050 g grädde 40 %
  • 150 g te, Chai ikonKöp

Chaitryffel

  • 1650 g smaksatt Chaigrädde
  • 275 g trimolin, invertsocker ikonKöp
  • 35 g glykos ikonKöp
  • 950 g Felchlin, Sao Palme 60 %, mörk choklad ikonKöp
  • 475 g Felchlin, Sao Palme 36 %, mjölkchoklad ikonKöp
  • 250 g rapsolja (eko, ej kallpressad), alt. smör
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chaigrädde till tryffeln

Koka upp grädden och tillsätt sedan Chai-teet.

Låt dra i 15-20 minuter, täck gärna bunken.

Sila av grädden ner i en bunke (det kommer bli mindre än vad det var från början).

Chaitryffel

Väg upp och använd den smaksatta chaigrädden från steg 1.

Tillsätt trimolin och glykos. Koka upp.

Beroende på vilken smidighet du vill ha på ganachen tillsätter du chokladen på olika sätt. Antingen slå all vätska över chokladen och mixa, eller tillför chokladen i tre omgångar och mixa.

Tillsätt oljan eller smöret och mixa slätt med en kraftig mixer.

Låt temperaturen på ganachen gå ner till 29-30 °C innan skalen fylls.

Låt stå och kristallisera över natten innan tryfflarna tätas med otempererad choklad.

Rulla tryfflarna i tempererad choklad. Dekorera efter eget önskemål.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat