Meny Meny
Gianduja med mandel- & hasselnötspraliné från Felchlin
Gianduja med mandel- & hasselnötspraliné från Felchlin

Så här gör du:

Mörk Gianduja med hasselnöt

Värm försiktigt på den färdiga pralinémassan (hasselnöt eller mandel, grov eller slät), 26-30°C.

Temperera chokladen (vit, mjölk eller mörk) och försäkra dig om att den stelnar riktigt och blir blank och fin.

Blanda samman den tempererade chokladen med den lätt uppvärmda pralinémassan.

Fyll i formar och låt stå och kristallisera. Använd antingen en gjutram eller någon Chocoflexform från Pavoni.

Vill du kunna spritsa giandujan så vispa upp den med vinge innan användning.

Du kan med fördel doppa dem i tempererad couverture.

Vill du få en något mjukare konsistens på din gianduja, tillsätt i så fall bara 3-5% (av totalvikten) med smält 100% rent koncentrerat smör.

Gianduja med mandel- & hasselnötspraliné från Felchlin

Vi bjuder här på ett enkelt och smidigt recept på en smakintensiv gianduja gjord med Felchlins choklad och pralinémassa.
Det går lätt att byta ut 1000 g av en praliné till en annan och när det gäller chokladen så ta 500 g vit- eller mjölkchoklad alternativt 400 g mörk choklad.

Spara som favorit

Ingredienser

Mörk Gianduja med hasselnöt

  • 1000 g Felchlin, Praline 1:1 Hasselnötpasta art.nr ikonKöp
  • 400 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Mörk Gianduja med hasselnöt

Värm försiktigt på den färdiga pralinémassan (hasselnöt eller mandel, grov eller slät), 26-30°C.

Temperera chokladen (vit, mjölk eller mörk) och försäkra dig om att den stelnar riktigt och blir blank och fin.

Blanda samman den tempererade chokladen med den lätt uppvärmda pralinémassan.

Fyll i formar och låt stå och kristallisera. Använd antingen en gjutram eller någon Chocoflexform från Pavoni.

Vill du kunna spritsa giandujan så vispa upp den med vinge innan användning.

Du kan med fördel doppa dem i tempererad couverture.

Vill du få en något mjukare konsistens på din gianduja, tillsätt i så fall bara 3-5% (av totalvikten) med smält 100% rent koncentrerat smör.

Produkter i receptet

vänster höger

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat