Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Bolivia 68 %, 60h, mörk choklad, Rondo (2 kg)

Felchlin, Bolivia 68 %, 60h, mörk choklad, Rondo (2 kg)

Bolivia 68 % - En unik kulinarisk upplevelse från provinsen Beni i Bolivia

En vildväxande Criollo-choklad med traditionell conchning på 60 timmar.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher, glassar och även i matlagning.

Artikelnr: 49329-2

Förpackning: 2 kg

I lager

701 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Intensiv och varmt rödbrun.

Den rika, harmoniska kakaosmaken kompletteras av aromer som uttrycker citronens fräschhet och grapefruktens fruktighet. Under den traditionella och mycket skonsamma conchningen som pågår i upp till 60 timmar blir chokladen ljuvligt silkeslen och utvecklar även en exklusiv och djup ton av sviskon och vanilj. Den exceptionellt trevliga fruktsyran och den ihållande eftersmaken gör Cru Sauvage Couverture Bolivia 68 % - 60 timmar till en helt unik kulinarisk upplevelse.

Denna mörka choklad passar mycket bra till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorkrämer som mousse, bavaroise och crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, glass och övrig matlagning mm.

  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Cru Sauvage Couverture som passar till det mesta.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 68 %
Kakaofett 42,4 %
Mjölkfett -
Socker 30,7 %
Fri från lecitin

Den unika och sällsynta vilda kakaon, Criollo Amazonico, har sitt ursprung i det Bolivianska låglandet i provinsen Beni. Samlarna, som främst är Chimane-indier, söker efter de vitt spridda kakaoöarna, där de samlar den mogna frukten från träden. De tar sedan med kakaobönorna till förutbestämda insamlingsställen med hästar eller stock-kanoter, väl där jäses och torkas de i solen. 

Träden odlas inte i den mening att de beskärs och befruktas utan deras öde lämnas helt till den vilda naturen. Felchlins samarbetspartners i Bolivia ansvarar för kvalitetskontroll, inköp, torkning och transport av dessa kakaobönor.

Huvudskörd: december – april

Nettokvantitet: 2 kg

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2291 kJ
Energi 573 kcal
Fett 42,4 g
Varav mättat fett 25,7 g
Kolhydrat 35,8 g
Varav sockerarter 30,7 g
Protein 6,7 g
Salt 0 g

Relaterade produkter

Felchlin, Sao Palme 60 %, mörk choklad, Rondo (10 kg)

1653 kr exkl. moms

Artikelnr: 49359

Förpackning: 10 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, Rondo (6 kg)

1564 kr exkl. moms

Artikelnr: 49316

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Accra 62 %, mörk choklad, Rondo (6 kg)

1139 kr exkl. moms

Artikelnr: 49361

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Arriba 72 %, 72h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

1638 kr exkl. moms

Artikelnr: 49318

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Bolivia 68 %, 60h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

2097 kr exkl. moms

Artikelnr: 49329

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Sao Palme 75 %, mörk choklad, Rondo (10 kg)

1755 kr exkl. moms

Artikelnr: 49382

Förpackning: 10 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Madagascar 64 %, 72h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

1716 kr exkl. moms

Artikelnr: 49320

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag