Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 74%, 72h, ekologisk mörk choklad, Rondo

Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 74%, 72h, ekologisk mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49369

I lager

Förpackning: 6 kg

1518 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

Elvesia Dominikanska rep. 74%, - En ekologisk elegant choklad för de flesta tillfällen

En mycket smidig och följsam Grand Cru couverture som conchats i 72 timmar bjuder på sävliga toner av svart te, mild tobak och uppfriskande toner av apelsin och grapefrukt.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher, glassar och även som krydda i matlagning.

Utseende

Intensiv och mörkbrun färg från Criollo- och Trinitariobönor.

Smak

Den eleganta, rika kakaosmaken är förenad med mjuka toner av svart te och mild tobak. Efter den traditionella conchningen som varar i 72 timmar framträder även en uppfriskande och fruktig ton av apelsin och en behaglig skärpa från grapefrukt, vilket leder till en angenäm och långvarig eftersmak på denna choklad.

Passar bra till

Denna mörka choklad har en förmåga att passa ihop med de flesta smaker som du kan tänka dig att kombinera med choklad. Den är mycket bra till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, glass och som krydda i övrig matlagning.
Du kan säkert komma på fler användningsområden.

  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Viskositet

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Cru Hacienda couverture som passar till det mesta.

Teknisk information

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 74%
Kakaofett 45,9%
Mjölkfett -
Socker 24,8%
Fri från lecitin
Elvesia Couvertures är certifierade ekologiska - Bio Suisse-Certification  

Ursprung

Samana, Dominikanska Republiken.
För omkring 200 år sedan bosatte sig schweiziska emigranter på halvön Samanà i Dominikanska republiken och grundade plantagen "Hacienda Elvesia" och började odla Criollo och Trinitario kakao.
På grund av chokladens mycket höga kvalitet från de aromatiska kakaofrukterna blev de snart ett mycket eftertraktat råmaterial för välkända europeiska chokladtillverkare. För att underlätta transporten av tunga säckar med kakao byggde schweiziska pionjärer en järnväg från plantagen till hamnen i Cano Hondo. Plantagen är baserad på principen om hållbart jordbruk som är i harmoni med naturen. Hacienda drivs idag vidare av Jo Locandro och erbjuder arbete för cirka 60 personer.

Huvudskörd: oktober - mars

Länkar

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2336 kj
Energi 586 kcal
Fett 45,9
Varav mättat fett 27,9
Kolhydrat 30,3
Varav sockerarter 24,8
Protein 7,3
Salt 0

Nettokvantitet: 3x2 kg

Ingredienser: Kakaomassa* (Ursprung: Dominikanska republiken), rörsocker* (Ursprung: Sydamerika), kakaosmör* (Ursprung: Dominikanska republiken). * Certifierad ekologisk produkt. (SE-EKO-01).

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson