Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo
Artikelnr: 49367
Säker betalning med 20 dagars faktura
3500 produkter i lager för omgående leverans
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Produktinformation
Edelweiss 36% - Vit choklad när den är som bäst
Detta kan nog vara den högsta möjliga kvalité på vit couverture som för närvarande finns tillgänglig på marknaden.
Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher, glassar och även i matlagning.
Utseende
Varmvit till kulörten, en blandning av äggskalsvit till elfenbensvit.
Smak
Den intensiva bearbetningen under själva conchningsprocessen av denna välbalanserade vita couverture bjuder på en delikat gräddig- och karamellrik smak som rundas av med subtila toner av äkta Bourbonvanilj från Mananara, Madagaskar. Den långa eftersmaken ger också en mild och sävlig smak av Akaciablommig honung.
Passar bra till
Praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck, mousse, kräm, bavaroise, crémeux, glass, sås, gjutning av ihåliga skal som praliner och figurer, övrig matlagning och dekorationer av olika slag mm.
Överdrag, gjutning, fyllning och dekorationer.
Dessutom är den vita chokladen Edelweiss 36% från Felchlin den perfekta basen för att t.ex. skapa smaksatta chokladkakor, lollipops och Bon Bons med alla olika varianter av OSA-fyllningar.
Viskositet
Mycket hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering. Mycket lätt att temperera både för hand och i maskin. I maskin kan den dessutom gå i stort sett hur länge som helst utan att bli tjock. Behöver således ej någon extra tillsättning av kakaosmör, då den är förträfflig precis som den är.
Teknisk information
Viskositet 3 av 3
Kakaofett 36%
Mjölkfett 4,7%
Socker 49,3%
Temperaturer vid temperering
Smält till 48-50°C
Kyl ner till 25-27°C
Arbetstemperatur 29-31°C
Länkar