Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, Rondo
Artikelnr: 49316
Säker betalning med 20 dagars faktura
3500 produkter i lager för omgående leverans
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Produktinformation
Maracaibo Clasificado 65% - En intensiv smakupplevelse från kakaobönor i absolut världsklass
I en smakanalys där alla världens bästa chokladsorter provsmakades av den väl ansedda och oberoende akademien ”Accademia Maestri Pasticceri Italiani” förärades Felchlins Maracaibo Clasificado 65% med titeln "Världens bästa Couverture" och belönades med guldmedalj.
Chokladen är mycket följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar.
Utseende
Intensiv, varm och mörkbrun.
Smak
Kaffe, plommon, apelsinblommor, kanel och russin.
Den harmoniska kombinationen av kaffe- och plommonarom berikar den annars distinkta men behagliga kakaosmaken i denna choklad. Efter sedvanlig conchning utvecklas även behagliga toner av apelsinblomma, mjuk Sri Lanka kanel och en spröd bouquet av söta russin.
Passar bra till
Denna mörka och intensiva Criollo-choklad från Venezuela passar mycket bra till olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux men även som basprodukt till ex. praliner, tryfflar, ganacher, bon bons och konfekt, chokladkakor och bräck. Den lämpar sig även bra till glass, olika varianter av chokladsåser samt temperering och gjutning.
- Även bra för tillverkning av veganska produkter
- Som interiör
- Gjutning för hand och i maskin
- Som överdragschoklad
- Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin
Viskositet
Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru Couverture som passar till det mesta.
Teknisk information
Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 65%
Kakaofett 42%
Mjölkfett -
Socker 34,1%
Innehåller sojalecitin
Ursprung
Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.
Huvudskörd: december - mars
Länkar