Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65%, mörk choklad, Rondo
Felchlin, Maracaibo Clasificado 65%, mörk choklad, Rondo

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65%, mörk choklad, Rondo

Artikelnr: 49316

I lager

Förpackning: 6 kg

1158 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

Maracaibo Clasificado 65% - En intensiv smakupplevelse från kakaobönor i absolut världsklass

I en smakanalys där alla världens bästa chokladsorter provsmakades av den väl ansedda och oberoende akademien ”Accademia Maestri Pasticceri Italiani” förärades Felchlins Maracaibo Clasificado 65% med titeln "Världens bästa Couverture" och belönades med guldmedalj. 

Chokladen är mycket följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher eller glassar.

Utseende

Intensiv, varm och mörkbrun.

Smak

Kaffe, plommon, apelsinblommor, kanel och russin.
Den harmoniska kombinationen av kaffe- och plommonarom berikar den annars distinkta men behagliga kakaosmaken i denna choklad. Efter sedvanlig conchning utvecklas även behagliga toner av apelsinblomma, mjuk Sri Lanka kanel och en spröd bouquet av söta russin.

Passar bra till

Denna mörka och intensiva Criollo-choklad från Venezuela passar mycket bra till olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux men även som basprodukt till ex. praliner, tryfflar, ganacher, bon bons och konfekt, chokladkakor och bräck. Den lämpar sig även bra till glass, olika varianter av chokladsåser samt temperering och gjutning.

  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Viskositet

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru Couverture som passar till det mesta.

Teknisk information

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 65%
Kakaofett 42%
Mjölkfett -
Socker 34,1%
Innehåller sojalecitin

Ursprung

Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.

Huvudskörd: december - mars

Länkar

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2312 kj
Energi 575 kcal
Fett 42
Varav mättat fett 25,5
Kolhydrat 38,7
Varav sockerarter 34,1
Protein 5,9
Salt 0

Nettokvantitet: 3x2 kg

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), vanilj.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson