Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Basic Gel, Sweet Creams, 500 g

Basic Gel, Sweet Creams, 500 g

Artikelnr: 26104

I lager

Förpackning: 500 g

475 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

BASIC Gel Sweet Creams - perfekt konsistens utan gelatin

Ett helt naturligt citruspektin framtaget för bl.a. grädd-, mjölk- och veganbaserade desserter som Pannacotta, bavaroise, krämer och mousser men även för grönsaksterriner. Sweet Creams är också en helt förträfflig ersättare till både gelatin och agar-agar.

Konsistensen blir mycket krämig och ger en mjuk smältande känsla i munnen.
Pektinet reagerar på kalcium.
Det måste kokas.
Klarar av att smälta/värma upp på nytt.

Fördelar

  • Produkter innehållande BASIC Gel är frysbara
  • Enkel att dosera
  • Hög gelérings- och förtjockningsförmåga med låg råvaruåtgång
  • Neutral i smaken
  • Helt växtbaserad
  • Vegetarian/veganvänlig
  • Behöver ej gelatin eller agar-agar
  • Reagerar på kalcium

Bra att känna till vad gäller mängd kalcium i mejeri- och veganprodukter

Ju högre halt av kalcium en produkt har desto bättre bildar BASIC Gel sweet creams gelé. Veganska alternativ har i stort sett alltid en lägre kalciumhalt än mejeriprodukter, men vissa är extraberikade. Frukter och bär har också olika halt av kalcium i sig (helt naturligt) och kan också påverka konsistensen på t.ex. en fruktmousse.

  • Mejeri - Standardmjölk 3% - 120 mg kalcium/100 g
  • Mejeri - Grädde 40% - 100 mg kalcium/100 g
  • Vegan - Alpro Soja Original, 1,8 %, Alpro Havre Original,  Oatly Havredryck, - 120 mg kalcium/100 
  • Vegan - Ej berikad Sojadryck - 19 mg kalcium/100 g
  • Vegan - Kokosmjölk - 16 mg kalcium/100 g
  • Vegan - Alpro, Cuisine Soya, 26% (sojagrädde) - 7 mg kalcium/100 g
  • Vegan - Aito Oat For Whipping 28%, Kara Kokosgrädde 24%  - 0 mg kalcium/100 g

Om produkten

Torrsubstans (°Bx) >,40%
Reaktivitet med Kalcium: Låg
Optimalt pH-intervall: 3,0 - 3,5 eller 5,5 - 7,0 för mejeriprodukter
Dosering: 0,4-1%

Samtliga BASIC Gel pektiner är tillverkade av skal från antingen äpple eller citrusfrukter.

De blandas med en del av en annan torrsubstans, t.ex. socker, och tillsätts sedan till den kalla vätskan, blandas väl, kokas upp och mixas. Pektinet löses upp genom kokningen och gelébildandet sker när produkten kyls ner eller via tillsättande av syra.

En hög kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar snabbt med kalcium och gelén bildar sig mycket snabbt. Ju mer kalciumet reagerar med pektinet desto fastare blir gelébildningen.

En låg kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar långsammare med kalcium och gelén bildas således långsammare. Behandlings- och kyltiden tar längre tid. Ju mindre kalciumet reagerar med pektinet, desto mjukare och mer smältbar blir gelén.

Kalciumreaktiviteten är inte proportionell mot geléstyrkan. Det finns andra påverkande faktorer som syra eller sockerhalt och till och med mängden av BASIC Gel som används.

Inspiration och recept med BASIC Gel sweet creams

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 1090 kj
Energi 265 kcal
Fett <1
Varav mättat fett <1
Kolhydrat 35
Varav sockerarter 35
Protein <1
Salt 2.5

Nettokvantitet: 500 g

Ingredienser: Geleringsmedel (pektin), glukos.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt (max 25 °C, max 70 % rel. luftfuktighet).

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: -

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson