Meny Meny

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

Övriga ingredienser, Artikelnr: 49575, Förpackning: 250 g

887 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg
Frakt
Leverans inom 1-2 dagar
Frakt
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Frakt
3500 produkter i lager
Frakt
Säker betalning med 20 dagars faktura
Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)
Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

Bourbonvanilj från Madagaskar av högsta kvalitet - Ekologisk

Denna lite längre och något smalare vaniljstång är den klassiskt kända vaniljstången. Dess lite tjockare oljiga och aromrika frökapsel ger en komplex och traditionell vaniljsmak med många runda och djupa toner, vilket väl förmedlas vidare i alla dina smakfulla kreationer.

Längd ca. 17 cm

Levereras antingen vakuumförpackade eller i lufttätt försluten påse, om 250 g.

Övriga ingredienser, Artikelnr: 49575, Förpackning: 250 g

887 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg

Leverans inom 1-2 dagar

Finns i lager

Bourbonvanilj från Madagaskar av högsta kvalitet - Ekologisk

Denna lite längre och något smalare vaniljstång är den klassiskt kända vaniljstången. Dess lite tjockare oljiga och aromrika frökapsel ger en komplex och traditionell vaniljsmak med många runda och djupa toner, vilket väl förmedlas vidare i alla dina smakfulla kreationer.

Längd ca. 17 cm

Levereras antingen vakuumförpackade eller i lufttätt försluten påse, om 250 g.

Förvaring+

Vaniljstänger förvaras med fördel i ett svalt och mörkt utrymme, alternativt i rumstemperatur, dock i en tätslutande förpackning, gärna vacuumförpackade. Fördela gärna upp vaniljstängerna i fler mindre paket, som kan öppnas upp undan för undan.
Står de istället i kyl eller frys, riskerar de att bli hårda och kristalliserar sig.

Tips+

Tänk på att det är i själva fröskidan som den mesta smaken sitter. Fröna har givetvis också en härlig aromatisk smak, dock ej lika kraftfull. Så att bara skrapa ur fröna och inte använda fröskidan är ett stort slöseri och även förlust av smaker.

Vaniljstången går dessutom att återvända flera gånger. Efter att den kokat med i t.ex. såsen, sylten, glassen eller grytan, är det bara att skölja av den och sedan torka den till nästa gång. Det går även fint att lägga rengjorda begagnade vaniljstänger i florsocker och sedan göra ett eget vaniljsocker genom att mixa allt väl.

Många användningsområden+

Äkta vanilj är ju den absolut mest klassiska smaksättaren för mängder av olika typer av desserter och bakverk.  Men vanilj har ju också en arom som inte går att jämföra med någonting annat.
Använd den med fördel till (både för mejeri- & växtbaserat);

  • Vaniljsås
  • Pannacotta
  • Glass, sorbet
  • Kräm, Mousse, Bavaroise
  • Crème brûlée
  • Karamell, kola
  • Sylt, marmelad, fruktkompott, skuren marmelad (Pâte de Fruit)
  • Pralinémassor gjorda med olika nötter
  • Sockerlag
  • Olika typer av maträtter och mycket, mycket mer.

Specifikationer +

Nettokvantitet: 250 g

Beteckning: Hel Bourbonvaniljstång

Ingredienser: Bourbonvaniljstång.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt. Skyddas från direkt solljus och starka lukter.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: -

Relaterade recept

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat