Kakaosmör, Felchlin (2,5 kg)
Artikelnr: 493360
Säker betalning med 20 dagars faktura
3500 produkter i lager för omgående leverans
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Produktinformation
När kvalitén får avgöra
Eftersträvar du resultat i världsklass, ja då är verkligen detta kakaosmör från Felchlin produkten för dig. Det ger en extremglans på dina praliner och övriga chokladarbeten där kakaosmör kan användas och det ger även en mycket fin stabilitet och struktur i bakverk och liknande.
Felchlins kakaosmör är helt neutralt både till smak och färg och består till 100% av endast den första pressningen från noga utvalda rostade kakaobönor. Kvalitén är alltid jämn och mycket hög.
Den är självklart också veganvänlig till 100%.
Förpackning
Kakaosmöret förpackas färdigrivet i påsar om 2,5 kg, så det är mycket enkelt att jobba med, då det smälter snabbt.
Blandas med färg för dekoration
Använd Felchlins kakaosmör (i smält form) tillsammans med någon av våra fettlösliga chokladpulverfärge och mixa samman dem väl för att själv göra färgat kakaosmör till praliner och liknande. Temperera och spraya formarna med en sprutpistol. Görs allt rätt blir slutresultatet helt enastående. Du kan också använda pensel eller borste.
Tempereringskurva för rent kakaosmör med Pavoni fettlöslig chokladfärg
- Värm Felchlins kakaosmör till 40°C, tillsätt färg och mixa. Det är viktigt att det inte blir för varmt, både med tanke på kakaosmöret men även på färgens egenskaper.
- Kyl sedan ner genom klassiskt bearbetning till precis under 27°C.
- Värm försiktigt på igen till 28-30°C för t.ex. penselmålning / för att skvätta eller 30-32°C för att spraymåla med en airbrusch.
Det färgade kakaosmöret kan även blandas samman med en viss del Edelweiss 36% alternativt Felchlins veganska variant Vegan Choc (vit choklad) för en smidigare konsistens. 80/20 till 60/40 beroende på ändamål. Även denna tempereras innan användning.
Styra viskositeten
Med kakaosmör kan du också styra viskositeten på en choklad och göra den mer flytande om det skulle behövas. Beroende på hur tunn du vill ha den så tillsätt mellan 1- till 8% kakaosmör till den totala chokladvikten. Dock är doppchokladsorterna Sao Palme 36% och 60% samt Edelweiss 36% från Felchlin så extremt balanserade att det aldrig behövs.
Men till andra sorter kan det förbättra viskositeten och glansen samt ge chokladen ett extra karaktärsfullt knäckande ljud när den bryts.
Konsistensgivare i tryfflar och bakverk
Du kan även använda kakaosmör för att få en fastare konsistens på en ganachefyllning eller använda som en del av den totala mängden fett i t.ex. mjuka kakor och brownie. Du kan med fördel använda detta kakaosmör till veganska och 100% växtbaserade bakverk, se gärna vår Receptbank för inspirerande recept.