Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Bourbonvanilj (250 g)
Bourbonvanilj (250 g)

Bourbonvanilj (250 g)

Artikelnr: 49575

I lager

Förpackning: 250 g

2850 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

Bourbonvanilj från Madagaskar av högsta kvalitet - Ekologisk

Denna lite längre och något smalare vaniljstång är den klassiskt kända vaniljstången. Dess lite tjockare oljiga och aromrika frökapsel ger en komplex och traditionell vaniljsmak med många runda och djupa toner, vilket väl förmedlas vidare i alla dina smakfulla kreationer.

Längd ca.17 cm

Levereras antingen vakuumförpackade eller i lufttätt försluten påse, om 250 g.

Förvaring

Vaniljstänger förvaras med fördel i ett svalt och mörkt utrymme, alternativt i rumstemperatur, dock i en tätslutande förpackning, gärna vacuumförpackade. Fördela gärna upp vaniljstängerna i fler mindre paket, som kan öppnas upp undan för undan.
Står de istället i kyl eller frys, riskerar de att bli hårda och kristalliserar sig.

Tips

Tänk på att det är i själva fröskidan som den mesta smaken sitter. Fröna har givetvis också en härlig aromatisk smak, dock ej lika kraftfull. Så att bara skrapa ur fröna och inte använda fröskidan är ett stort slöseri och även förlust av smaker.

Vaniljstången går dessutom att återvända flera gånger. Efter att den kokat med i t.ex. såsen, sylten, glassen eller grytan, är det bara att skölja av den och sedan torka den till nästa gång. Det går även fint att lägga rengjorda begagnade vaniljstänger i florsocker och sedan göra ett eget vaniljsocker genom att mixa allt väl.

Många användningsområden

Äkta vanilj är ju den absolut mest klassiska smaksättaren för mängder av olika typer av desserter och bakverk.  Men vanilj har ju också en arom som inte går att jämföra med någonting annat.
Använd den med fördel till (både för mejeri- & växtbaserat);

  • Vaniljsås
  • Pannacotta
  • Glass, sorbet
  • Kräm, Mousse, Bavaroise
  • Crème brûlée
  • Karamell, kola
  • Sylt, marmelad, fruktkompott, skuren marmelad (Pâte de Fruit)
  • Pralinémassor gjorda med olika nötter
  • Sockerlag
  • Olika typer av maträtter och mycket, mycket mer.

Nettokvantitet: 250 g

Ingredienser: Bourbonvaniljstång.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt. Skyddas från direkt solljus och starka lukter.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: -

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson